Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petrov nakon sastanka:

'Reorganizacija državne i lokalne uprave za 6 mjeseci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MOST i Domoljubna koalicija nastavljaju pregovore o sastavljanju nove vlade danas poslijepodne.

Članovi Nacionalnog vijeća MOST-a sastali su se u središnjici stranke prije pregovora s Domoljubnom koalicijom s kojom nastavljaju razgovore o podjeli resora danas poslijepodne.

Pročitajte i ovo Srušio se most u Baltimoreu - 6 Sve se istražuje Nema nade za pronalazak preživjelih nakon stravične nesreće: Iz potopljenog automobila izvučena dva tijela Božo Petrov Porazna statistika MOST-ov apel za demografski preporod Hrvatske: "Ljudi bježe zbog korupcije, truleži i močvare Andreja Plenkovića"

Božo Petrov, čelnik MOST-a, kazao je nakon sastanka da su oni prihvatili prijedlog Domoljubne koalicije o preustroju ministarstava, odnosno državne uprave, jer se i oni zalažu za racionalizaciju, ali da se to neće dogoditi odmah.

'Osnovat ćemo zajednički tim koji će za šest mjeseci napraviti kvalitetan plan reorganizacije državne uprave - ministarstava, agencija, ureda, ali i lokalni preustroj. Sada naprosto za to nema dovoljno vremena. Osim toga, zbog preustroja moglo bi doći do odgode sredstava iz EU fondova', kazao je Petrov.

Sastanak MOST-ovaca počeo je nešto iza 9 sati, a kako stoje stvari nakon jučerašnjih razgovora oko podjele resora s Domoljubnom koalicijom, možda je najbliže opisala Ružica Vukovac, koja smatra da HDZ odugovlači.

'Nije mi jasno zašto HDZ odugovlači jer sam mislila da smo blizu dogovora. Očito je da HDZ misli kako MOST previše traži', izjavila je Vukovac.

Podsjetimo, MOST je zatražio šest ministarstava, a najveći kamen spoticanja su zahtjevi da dobiju kontrolu nad MUP-om, na što u Domoljubnoj koaliciji nisu spremni samo tako pristati. 

Nikola Grmoja, glasnogovornik MOST-a, jučer je izjavio kako su tajne službe pratile Božu Petrova. Na pitanje ima li dokaze o tome, danas je kazao:

'Imamo samo indicije da je netko pratio Petrova, a pratili su ga i 'crveni' i 'crni'.

Također je kazao da su sve prijavili saborskom odboru za nacionalnu sigurnost. Na pitanje misle li da je i njih netko pratio, članovi Nacionalnog vijeća MOST-a koji su dolazili na sastanak redom su odgovarali - ne.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene