Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastavljanje vlade

Grmoja iz MOST-a poručuje: 'Želimo MUP!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz oporbe za dolazak na vlast spremaju se HDZ i MOST s partnerima. Danas počinju s pregovorima o Vladi.

Most dobro zna što želi od Domoljubne koalicije i mandatara.'Treba nam jasno jamstvo da će se reforme provesti. To je javna uprava, pravosuđe, zaštita okoliša poljoprivreda, gospodarstvo i poduzetništvo, a točno je i da želimo MUP kako bi osigurali da se počne s aktivnijom borbom protiv korupcije i kriminala', rekao je Nikola Grmoja, glasnogovornik MOST-a

Pročitajte i ovo Dario Hrebak, Predrag Štromar, Veselko Gabričević Utrka s vremenom Stari partneri nisu iznevjerili Plenkovića: "Dao nam je garancije. DP se ne može zaobići" Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović - 1 Izborna matematika Grmoja otkrio hoće li podržati Milanovića: "Za što se čeka Most?"

Samo ministarstva jamče im reforme poručuju u Mostu. Spremni su za prekrajanje ministarstava. 'Razgovarali smo o spajanju poduzetništva s gospodarstvom. Jedna logična stvar bi bila spajanje izdvajanje energetike iz gospodarstva i spajanje sa zaštitom okoliša. Razgovarat ćemo o tome, ali inzistiramo na ovih 6 ili 7 ministarstava', kaže Grmoja.

HDZ-ov predsjednik svoje stavove šalje preko Facebooka. 'Imamo planove koji mogu potaknuti otvaranje velikog broja radnih mjesta i koji mogu biti zamašnjak gospodarskog oporavka. Počet ćemo ih provoditi tako da nam osiguraju i ravnomjerniji razvitak Hrvatske. Naša četiri velika grada, Zagreb, Split, Osijek i Rijeka, trebaju biti centri koji će svoju gospodarsku moć širiti oko sebe. Zbog toga naši projekti imaju i veliko političko značenje. Mladim ljudima moramo u Hrvatskoj osigurati poslove, a iseljeništvu otvoriti mogućnosti povratka i kvalitetnog ulaganja. Hrvatsku moramo gospodarski oživiti i dovesti je u red socijalno uzornih država', poručuje Tomislav Karamarko.

O imenima ministara ne govori se službeno. Spekulira se s Bandićevim Miodragom Demom za resor branitelja. U Mostu o tome ne znaju ništa. Demu ne poznaju, ali Bandić bi mogao biti sporan zbog istraga.

'Nama su u Vladi neprihvatljive osobe s istragama i repovioma gospodina Demu osobno ne poznajem pa ne mogu komentirati', rekao je Grmoja. U Mostu još ne žele reći hoće li Božo Petrov preuzeti funkciju potpredsjednika Vlade. Za sada su zadovoljni mandatarom no poručuju pratiti će njegove poteze i paziti da ne krene u krivom smjeru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene