Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plan gospodarenja otpadom

Ministar i gradonačelnik na sastanku: Hoće li Karepovac konačno biti saniran?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u srijedu je na sastanku sa splitskim gradonačelnikom Androm Krstulović Oparom izrazio spremnost da Ministarstvo prati i pomogne Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu u realizaciji plana gospodarenja otpadom, sanaciji Karepovca, izgradnji reciklažnih dvorišta u Splitu i županiji te u izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Lećevici, priopćeno je iz Ureda splitskog gradonačelnika.

Na sastanku s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem u Zagrebu, koji je održan na inicijativu splitskog gradonačelnika Andre Krstulović Opare, nazočili su splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, njegov zamjenik Ante Šošić, saborski zastupnik Ante Sanader, dogradonačelnik Splita Nino Vela, gradski vijećnik Ante Čikotić i načelnik Općine Lećevica Ante Baran, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Toranj od 27 katova Na blagdan svetog Dujma u Splitu otvoren najviši neboder u Hrvatskoj: "Zvonik katedrale je visok 60 metara, a mi smo na dvostruko većoj visini" Zoran Milanović posjet splitu Milanović o sastavljanju većine i kandidaturi: "Tresem se u tišini"

Krstulović Opara izrazio je zabrinutost činjenicom da je Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave poništila natječaj Grada Splita za izvođenje sanacije Karepovca te je zatražio pomoć ministra i njegovih stručnih službi u provedbi novog natječaja koji treba, kako je istaknuo, žurno provesti kako "bismo uhvatili ionako kratke rokove". Izvijestio je da je u Nacrtu proračuna za 2017. godinu predložena stavka za provedbu sanacije Karepovca.

Ministar Ćorić potvrdio je gradonačelniku da je Split uvršten u prioritetne interventne mjere za financiranje provođenja sustava gospodarenja otpadom, u što se uključuje i sanacija Karepovca te uspostava efikasnog sustava primarne selekcije (reciklažna dvorišta, sortirnica, oprema i vozila). Naglasio je da je projekt Centar gospodarenja otpadom (CGO) Lećevica najpripremljeniji u Republici Hrvatskoj, što je osobito važno u kontekstu sanacije Karepovca koji je integralni dio cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji, navodi se u priopćenju Ureda splitskog gradonačelnika.

Krstulović Opara, kako se navodi, tražio je da se poveća participacija Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sufinanciranju obveza Grada Splita u tom zahtjevnom projektu. Time bi se dodatno smanjio udio troškova Grada Splita u projektu koji financira Europska unija u visokom postotku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene