Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Član uprave HAC-a

Sapunar pušten, odlučio progovoriti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Sapunar, član uprave HAC-a, nakon jednomjesečnog pritvora pušten je iz istražnog zatvora na Remetincu.

Sudac istrage Krešimir Devčić, pustio je Sapunara, osumnjičenog za zloporabu položaja i ovlasti, da se brani sa slobode. Pritvor mu je određen zbog straha od mogućeg utjecanja na svjedoke, kojih je u ovom slučaju oko 20. i mogućnosti ponavljanja djela. Osumnjičeni Mario Crnjak, Jurica Prskalo i Zlatko Korpar ostaju u Remetincu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedok USKOK-a otkriva: Kako se stvarala mreža za isisavanje novca iz državnih tvrtki Slika nije dostupna Dan nakon uhićenja Mladineo poslijepodne pred istražnim sucem

Sapunarov odvjetnik Veljko Miljević potvrdio je da je Sapunar priznao nedjelo za koje ga se tereti te da je pred USKOK-ovim istražiteljima iznosio aktivnu obranu.

'Josip Sapunar u iznošenju obrane bio je mnogo opširniji nego što je to bio prvi put kada je uhićen. Odlučio je istražiteljima reći sve što zna', rekao je Veljko MIljević, odvjetnik Josipa Sapunara. Na upit je li Sapunar otkrio neka nova imena, odvjetnik MIljević je rekao kako zbog trajanja istrage ne smije iznositi detalje, no dodao je da nije spomenuto ni jedno novo ime.

Član uprave HAC-a Josip Sapunar dio je USKOK-ove istrage zajedno s Mariom Crnjakom, Juricom Prskalom i Zlatkom Korparom. Istražitelji USKOK-a ispitali su ih o optužbama prema kojima su osumnjičeni da su iz HAC-a preko tvrtke Fimi media izvukli 26 milijuna kuna. 

>> HAC: Uhićeni direktori spominjali Kalmetu i Livakovića?

Neslužbeno se doznaje da je novac iz HAC-a tvrtka Fimi media Nevenke Jurak dobivala za organizaciju otvorenja novih dionica autocesta te razne medijske kampanje među kojima i za promociju elektronske naplate cestarina.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene