Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KLJUČNI DAN ZA GLAVNI GRAD

Sandra Švaljek najavila: "Neću podržati ovakav proračun Grada Zagreba"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnovna je primjedba, istaknula je Švaljek, da je "proračun priređen vrlo neobjektivno i po svoj prilici on se neće realizirati, uostalom, kao i većina proračuna u prethodnim godinama".

Sandra Švaljek, predsjednica Kluba gradskih zastupnika Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a, najavila je u četvrtak novinarima u Gradskoj skupštini da neće podržati prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2018. godinu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković TRGOVANJE VRIJEDNOSNIM PAPIRIMA Ima li guverner HNB-a i dalje Plenkovićevo povjerenje? ''Zvao sam Vujčića... Suzdržat ću se od komentara u ovoj fazi'' Slika nije dostupna O nadolazećim lokalnim izborima Bandić o potencijalnom okupljanju ljevice: "Sjetite se zadnjeg slogana: 'Ili mi ili on'. Zagreb to ne puši"

"Na prvom čitanju proračuna za 2018. godinu izgovoreno je puno o prijedlogu proračuna i mislim da sada nakon ovih amandmana i nema se više puno za dodati jer proračun je ostao u istim okvirima, u istim gabaritima kakav je i bio i sve one kritike koje sam uputila vrijede i danas i zbog toga neću podržati ovaj proračun", poručila je Švaljek.

Osnovna je primjedba, istaknula je, da je "proračun priređen vrlo neobjektivno i po svoj prilici on se neće realizirati, uostalom, kao i većina proračuna u prethodnim godinama".

"Prihodi se jednostavno neće ostvarivati onakvim tempom kako je predviđeno proračunom i u onom iznosu i zbog toga će se trebati izvršiti korekcija na rashodnoj strani proračuna, a korekcija uvijek znači u Zagrebu to da na primjer izdaci za plaće ostanu onakvi kakvi su predviđeni, ako ne i veći od toga, a s druge strane, stradaju kapitalna ulaganja i nema projekata koji se najavljuju", rekla je Švaljek.

Podsjetimo, da neće podržati gradski proračun za 2018. jučer je najavio i zagrebački SDP. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene