Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hrvatska se dobro nosi s korupcijom'

Sanader: Vice Vukojević priča gluposti o Jasenovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada prati razvoj događaja povezan s pojavom svinjske gripe i u stalnom je kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Europskom komisijom te razloga za zabrinutost u ovom trenutku nema, ali za ozbiljne pripreme ima, izjavio je premijer Ivo Sanader prilikom današnjeg otvorenja radova na dionicama Podravsko-bilogorskog ipsilona.

Kako je najavio, Sanader sutra ima sastanak s ministrom zdravstva koji će ga izvijestiti o razvoju situacije i o tome što Hrvatska poduzima.

Pročitajte i ovo Bolnica - 2 Jedna osoba umrla Samo u jednoj županiji ove sezone više od tisuću oboljelih: "Govorili smo i prije COVID-a da je bolest ozbiljna" Slika nije dostupna Nova kriza u susjedstvu BiH: Rezanje plaća i mirovina za 40 posto ili opći kaos

Upitan za komentar europskih kritika o velikom obujmu korupcije u Hrvatskoj, Sanader je odgovorio da nije dobio službene kritike EU-a te da misli da je riječ o dezinformaciji. Po njegovoj ocjeni Hrvatska se dobro nosi s korupcijom. Premijer je naglasio da borba protiv korupcije nema veze s ulaskom Hrvatske u EU te da je riječ o konstantnom nastojanju da se ta pojava suzbije. Više od evenutalnih kritika EU-a zanima me kako ćemo se i prije i poslije ulaska u EU obračunati s korupcijom, rekao je Sanader.

>> 'Dajte konkretne rezultate u borbi protiv korupcije'

Također je ocijenio da Hrvatska nije u opasnosti od povijesnog revizionizma u pogledu fašističke ideologije. Mi smo 1945. godine pobijedili zajedno s drugim zemljama i narodima u antifašističkoj koaliciji u Europi, rekao je Sanader. Dodao je da ima ljudi koji poput Vice Vukojevića govore 'gluposti o Jasenovcu', ali da on takve istupe osuđuje.

Također je rekao da svi zločini učinjeni tijekom antifašističke borbe, poraća i Domovinskog rata trebaju biti kažnjeni bez obzira na dob počinitelja. Svi ti zločini, naglasio je Sanader, moraju biti jednako tretirani.

Najavio mogućnost još jednog rebalansa proračuna

Komentirajući prognoze MMF-a o mogućem padu BDP-a u Hrvatskoj ove godine 4 posto, premijer je rekao da Vlada pažljivo prati zbivanja na međunarodnim tržištima te je podsjetio da je najavio mogućnost još jednog rebalansa proračuna.

U svojoj prognozi ishoda predstojećih lokalnih izbora premijer je rekao da će HDZ u koaliciji s HSS i HSLS-om pobijediti, odnosno osvojiti najviše vijećničkih mjesta, načelnika, gradonačelnika i župana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene