Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader Janši izrazio sućut povodom Drnovšekove smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader uputio je u subotu brzojav sućuti predsjedniku slovenske vlade Janezu Janši u povodu smrti bivšeg slovenskog predsjednika i bivšeg premijera Janeza Drnovšeka.

"S iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti bivšeg predsjednika Republike Slovenije i bivšeg premijera gospodina Janeza Drnovšeka. Odlazak Janeza Drnovšeka, koji će svima ostati u sjećanju po neprijepornoj energiji u stvaranju i vođenju slobodne i samostalne Republike Slovenije, veliki je gubitak za Sloveniju", stoji u Sanaderovoj poruci sućuti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dogovor Janša-Sanader nije valjan? Vajgl niječe da je za bledski dogovor postojao konsenzus Slika nije dostupna Janez Janša 'Bledski dogovor sa Sanaderom u Hrvatskoj tumači se pogrešno'

>> Preminuo bivši slovenski predsjednik Janez Drnovšek

Hrvatski premijer navodi kako je Drnovšek, obnašajući dužnost predsjednika slovenske vlade i predsjednika države, svojim radom sustavno doprinosio izgradnji moderne i europske Slovenije koja svoju budućnost temelji na dobrosusjedskim odnosima sa svim zemljama pa tako i s Hrvatskom.

"U trenucima kada čitav slovenski narod tuguje za jednim od
predvodnika svoje samostalnosti i jednim od najznačajnijih političara današnje Slovenije, u svoje osobno ime i u ime hrvatske Vlade ovim putem upućujem Vam iskrenu sućut", stoji na kraju Sanaderove poruke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene