Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Čobanković sigurno ostaje u Vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatar Ivo Sanader izvijestio je večeras da je s koalicijom HSS/HSLS do kraja doradio koalicijski sporazum, da su počeli pregovore o kadrovima te da su otvorena ostala kadrovska rješenja za još tri ili četiri ministarstva.

- Danas smo usavršavali konačnu verziju koalicijskog sporazuma, znači - davali onu finu glazuru, te počeli razgovore oko ministarstava i kadrova, rekao je Sanader na konferenciji za novinare nakon sastanka s čelnicima žuto-zelene koalicije u Banskim dvorima.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Sporazum Srbije i Kosova Što je zapravo dogovoreno za Kosovo: Vučić se danas obraća javnosti Slika nije dostupna 'Pobjednici i Vlada i sindikati' Sanader: Sporazum nema veze s izborima, ovo je dobra stvar

Dodao je da će taj sporazum sutra biti potpisan i objavljen, nakon čega će se nastaviti konzultacije o ustroju nove vlade i kadrovskim rješenjima za pojedina ministarstva.

>> Đurđi Adlešić ponuđeno Ministarstvo obrane!

>> 'Od Sanadera nisam dobio konkretne ponude'

Na pitanje hoće li se osnivati nova ministarstva odgovorio je kako to u ovom trenutku još ne može reći.

- Ima različitih ideja. Čuli smo danas što misle koalicijski partneri iz HSS-a i HSLS-a, i ono što mogu reći je da se naziru konture buduće vlade, pa čak i neka kadrovska rješenja, ali ih u ovom trenutku ne bi bilo dobro iznositi u javnost budući da još može doći do promjena, rekao je Sanader, dodajući da su neriješena ostala čelna mjesta u tri do četiri ministarstva.

Kazao je da još nije odlučeno tko će u novom mandatu biti predsjednik Hrvatskog sabora, a na pitanje hoće li Petar Čobanković ostati ministar poljoprivrede odgovorio je da je riječ o jednom od najboljih ministara i glavnom kandidatu za tu dužnost.

- To, naravno, ne znači da na kraju mora i biti ministar
poljoprivrede, ali sigurno je da će biti u vladi, dodao je Sanader.

Rekao je i da osnivanje zasebnog ministarstva regionalnog razvitka u ovom trenutku nije izgledno jer ima još nekoliko jednako dobrih ideja o kojima će se, kaže, razgovarati idućih dana.

Sanader je rekao i da će sve vjerojatno ostati po starom kad je riječ o turizmu, a na pitanje hoće li se osnovati posebno ministarstvo rada i socijale odgovorio je kako je "sve moguće do podnošenja prijedloga novog zakona o vladi".

Istaknuo je kako bi bilo poželjno da svi predsjednici koalicijskih stranaka budu u Vladi te dodao da će razumijeti ako se to ne dogodi jer "svaka situacija ima i svoje specifičnosti".

Koalicijski sporazum bi, prije potpisivanja, sutra trebalo razmotriti i Predsjedništvo HDZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene