Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku i štrajk glađu!

Većina radnika napustila Brodosplit, a Debeljak tvrdi: 'Situacija je fantastična, svi su zadovoljni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča oko Brodosplita, čini se, ne dolazi kraju. 254 radnika ove tvrtke danas je ostalo pred njenim vratima. Nezadovoljni suspenzijom blokirali su ulaze i izlaze iz tvrtke.

254 radnika Brodosplita danas je ostalo pred vratima tvrtke. Naime, suspendirane su im kartice koje se koriste za ulaz u zgradu.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Ivica i Marijana Puljak "Ili Puljak ili Split" HDZ odgovorio na objavu Marijane Puljak: "Još se time hvale"

Ti su radnici primili i obavijesti o suspenziji, odnosno udaljenju s rada zbog, kako se navodi od strane Uprave, 'opravdane sumnje da su sudjelovali u nezakonitom štrajku i nasilnim radnjama, 16. i 17. listopada u krugu Brodosplita'.

'To znači da u petak 18. listopada ne dolazite na posao jer vam ulazak neće biti dozvoljen', stoji u obavijesti od strane Uprave.

>> Debeljak: Meni je suza krenula kad mi je radnik rekao da se boji!

U Split je stigao i Ozren Matijašević koji trenutno razgovara s vlasnikom škvera Tomislavom Debeljakom.

Očajni radnici pozivaju građane Splita da im se pridruže u prosvjedu protiv vlasništva Brodosplita, a jedan radnik je započeo i štrajk glađu.

Povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske u Brodosplitu, Joško Franić, uputio je poziv za pomoć presjedniku RH Ivi Josipoviću.

Dodajmo još i da su 22 radnika, koja nisu bila suspendirana, izašla iz prostora Brodosplita kako bi pružili podršku suspendiranim kolegama koje pred ulazom u tvrtku čuva 40 zaštitara.

Na poziv Ozrena Matijaševića, suspendirani radnici blokirali su ulaze i izlaze iz škvera propuštajući samo one koji solidariziraju s njima. Uskoro je većina radnika napustila prostore tvrtke u kojoj je ostala samo Uprava pa se i blokada okončala.

Šef DIV-a Tomislav Debeljak je na svojoj pressici rekao kako je za njega situacija u Brodosplitu fantastična i da nitko od radnika nije nezadovoljan. Na upit novinara, što je onda s ljudima koji se nalaze pred zgradom, Debeljak je konstatirao kako 'to nisu radnici nego huligani i nasilnici'.

Ne razrješi li se ova situacija preko vikenda radnici najavljuju nastavak blokade škvera od ponedjeljka u 06:00 sati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene