Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDSTAVA ZA JAVNOST?

"Sad ćemo mi, sve ćemo vas zbrinuti": Ovako je Plenković govorio pred kamerama, a žena na kraju dobila - andol

Premijer Andrej Plenković i ministri obećali pomoći Refiki Hamzagić (Foto: Dnevnik.hr)
Premijer Andrej Plenković i ministri obećali pomoći Refiki Hamzagić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Premijer Andrej Plenković i ministri obećali pomoći Refiki Hamzagić (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Andrej Plenković i ministri obećali pomoći Refiki Hamzagić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Refika Hamzagić u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Premijer Andrej Plenković s nekoliko je ministara obišao Hrvatsku Kostajnicu i razgovarao s ljudima koji su ostali bez kuća u odronu brda. Refika Hamzagić požalila se da nema ništa, pa ni lijekove koje pije kao srčana bolesnica. I Plenković i ostali obećali su joj pomoći, no čini se da je obećanje bilo sama za potrebe snimanja. Dobila je tableticu za smirenje i andol.

Refika Hamzagić jedna je od onih koji su u svega nekoliko minuta ostali bez svojih domova u Hrvatskoj Kostajnici. Nije ona jedina, u odronu brda sa zemljom je sravnjeno šest kuća, dok ih je još šest ozbiljno oštećeno. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Teške riječi Plenković prozvao tri stranke: "Svi su korumpirani. Žele porobiti institucije progona, to je jasno kao dan"

No upravo je nju ministar obrane Damir Krstičević doveo pred cijelu svitu uglednika koju je predvodio premijer Andrej Plenković

Delegacija je pristigla u Hrvatsku Kostajnicu kako bi obišli upravo Refiku Hamzagić i njezine susjede koji su ostali bez ičega. Obećali su im pomoć, smještaj za prvu ruku u obližnjem hotelu i sve drugo što treba ljudima koji u ovom trenu posjeduju samo odjeću na sebi. 

"Nemam ništa, nemam dokumenata, nemam lijekova. Ja sam dva infarkta imala", požalila se pred kamerama premijeru i njegovoj sviti Hamzagić. Na reakciju nije trebalo čekati. 

"Gradonačelnik će to, sve ćemo vas mi zbrinuti", rekao joj je Plenković upirući prstom prema nekome. U glas je govorio i Krstičević. "Sad ćemo mi, vojska će...", govorio je ministar obrane. Netko treći je također nabrajao. "Premijer, župan, ministri… ne morate brinuti", uvjeravao je taj glas. 

Svita se nedugo potom razišla, a Hamzagić pričekala obećanu pomoć. Nije da pomoć nije stigla, no ne baš onakva kakvu je očekivala. O čemu je posvjedočila nekoliko sati kasnije, uživo za Dnevnik Nove TV, a njezina izjava pokazala je kako izgleda ta briga o ljudima koji su ostali bez ičega.

Premijer Andrej Plenković i ministri obećali pomoći Refiki Hamzagić (Foto: Dnevnik.hr) Refika Hamzagić u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

"Dok je bio gospodin Plenković i Žinić tu (Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan) , rekli su mi da ima gospođa doktor, dobit ćete lijekove. Oni su otišli, naslikali su se, a doktora nigdje nema. Bio je hitni slučaj, odvezli su ga za Sunju. Meni su izmjerili tlak i dobila sam tableticu da se smirim i jedan andol. I to je to", ispričala je Hamzagić Andriji Jarku. 

Dometnula je i da su joj rekli da zove svog doktora. "Gospodine, imate li telefon pa da zovem. Ja sam bila pred kućom, nisam u kuću ni ušla. Ja nemam ništa. Od susjede je jakna, ovo u čemu sam bila, to je na meni. Gumene čizme i radna odjeća za štalu", ispričala je Hamzagić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene