Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Saborski zastupnik HDZ-a ide na optuženičku klupu zbog krivotvorenja diplome

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor je 17. travnja, na zahtjev zadarskog odvjetništva, Jerolimovu skinuo imunitet kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv saborskog zastupniku HDZ-a Ante Jerolimova zbog krivotvorenja diplome, objavio je na svojim internetskim stranicama DORH, ne navodeći identitet okrivljenika.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora? Raspuštanje Sabora - 1 Izglasan lex AP Raspušten je Hrvatski sabor: "Gute Reise, auf Wiedersehen u Remetincu"

Šuker o izbjegavanju plaćanja poreza predsjednice: 'Trebalo je servirati nešto sa čime će se građani zabaviti'

Hrvatski sabor je 17. travnja, na zahtjev zadarskog odvjetništva, Jerolimovu skinuo imunitet kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta.

"Okrivljenika tereti da je 2. listopada 2013. u prostorijama nadležnog zavoda za mirovinsko osiguranje u Zadru, putem zasad nepoznate osobe podnio zahtjev za upis stečene stručne spreme VI. stupnja i stručnog naziva ekonomist u e-radnu knjižicu uz koji je djelatnici zavoda predočena diploma Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja glasi na njegovo ime", piše u priopćenju DORH, koji je naveo da je riječ o hrvatskom državljaninu rođenom 1968. godine.

Također, navodi DORH, "tereti ga se da je navedeno učinio iako je bio svjestan da nije završio navedeni program stručnog studija poslovne ekonomije, smjera trgovinskog poslovanja u trajanju od pet semestara, jer nikada nije bio upisan kao student tog fakulteta i polagao propisane ispite te time stekao navedenu stručnu spremu. Djelatnica nadležnog zavoda je temeljem takve diplome upisala stručnu spremu stručni pristupnik ekonomije u njegovu e-radnu knjižicu".

Kolinda Grabar Kitarović odbacuje optužbe da je marioneta HDZ-a

Kada je priča dospjela u javnost, Jerolimov je medijima izjavljivao kako ne zna tko ga je prijavio, ali da muje slična stvar učinjena i uoči prošlih izbora. "Jedini cilj je da se blati moje ime i vuče po sudu", govorio je tada Jerolimov opovrgavajući sve optužbe.

Jerolimov je dugogodišnji načelnik općine Preko, a u zastupničkim je klupama od rujna 2013., kao zamjena Božidaru Kalmeti, zadarskom gradonačelniku.

Još u siječnju 2014. prvi put je ostao bez imuniteta jer mu je u lipnju 2013. godine na Općinskom sudu u Zadru počelo suđenje zbog kaznenog djela protiv okoliša protupravnom gradnjom. U toj optužnici tužiteljstvo ga tereti za ilegalne građevinske radove u zaštićenom obalnom području u Sutomišćici na Ugljanu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene