Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Podcjenjivanje'

Predsjednica odgovara: 'Mene nikad nitko nije držao na koncu niti neće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odbacila je optužbe da je nečija marioneta i najavila da će se novac koji je donirala dijeliti potpuno transparentno.

"To je podcjenjivanje inteligencije hrvatskih građana, koji jako dobro razumiju o čemu je riječ. Od novca koji su sjeo na moj račun, koji je država dala za kampanju, ne želim ni jedne jedine lipe.

Pročitajte i ovo Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!" Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković?

SDP je optužio Grabar-Kitarović da je izbjegla plaćanje poreza prebacivanjem novca koji je dobila za predsjedničku kampanju na račun HDZ-a, odakle će kasnije biti uplaćen u humanitarne svrhe. To sam cijelo vrijeme govorila u kampanji i želim da taj novac ode u humanitarne svrhe, da bude doniran potrebitima. Da bude isplaćen s mojeg računa, platilo bi se 40 posto poreza na dohodak, koji ja nemam, jer ne želim da se to ni u kojem slučaju tumači kao moj osobni dohodak te još PDV na donacije, znači ljudima bi zapravo otišlo jako malo novca. Stranka je bila donator u kampanji, dakle apsolutno nema nikakva razloga zašto taj novac ne bi otišao na račun stranke. Na taj način će se podijeliti ljudima kojima to treba, potpuno transparentno, dobit ćete svaki račun, svaku uplatu, moći ćete provjeriti kamo je otišao taj novac. Dakle, nema apsolutno ničega spornog', rekla je Grabar Kitarović za Dnevnik Nove TV.

'Postala je glasnogovornica Tomislava Karamarka'

Zamoljena da komentira optužbe da je marioneta HDZ-a, Grabar-Kitarović je rekla da će pokazati i da je već pokazala da je samo svoja i da predstavlja sve građane.

"Građani će procijeniti kroz ovih pet godina koje su pred nama, a mislim da već jesu u ova dva mjeseca, da nisam ničija marioneta, svoja sam, odnosno predsjednica svih građana u Hrvatskoj. Nastupam u njihovo ime, HDZ i njegovo članstvo dio su toga građanstva. Mene nikad nitko nije držao na koncu niti neće", rekla je Grabar Kitarović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene