454259
454259
454259
454259
454259

Saborska oporba: Imenovanje ministra bez portfelja ishitreno

  • , 20.10.2016., 14:47
  • Autor:
  • komentara

Saborska oporba ocijenila je u četvrtak kako je odluka o imenovanju Gorana Marića ministrom bez portfelja ishitrena, a definiranje djelokruga rada ministarstava u hodu, neprihvatljivo.

 
 
 
 
 
Goran Marić (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Goran Marić (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Što je opće bio smisao imenovanja Gorana Marića ministrom bez portfelja, koja je to njegova dužnost, koji poslovi, upitala se Anka Mrak Taritaš (HNS), napominjući pritom da o Mariću misli "sve najbolje".

Prvo morate imati ideju, viziju što hoćete, onda napraviti ustroj, pa iza toga imenovati ministra. Bojim se da je to bila nekakva ishitrena odluka, rekla je bivša ministrica novinarima upitana treba li Hrvatskoj ministar koji bi koordinirao državne agencije, zavode, fondove?

Bivša ministrica podsjeća da je Hrvatski sabor u petak odlučivao o zakonu koji uređuje ustroj ministarstava i da je tada bilo pravo vrijeme da se odluči o takvom ministarstvu. "Ili ako tada nije bilo do kraja jasno o čemu je riječ, mogli smo to napraviti u utorak (...) i sve bi funkcioniralo", kaže Mrak Taritaš.

SDP-ov zastupnik Peđa Grbin ističe da je Hrvatskoj potrebno da poštuje zakone koje donese. "To nam je potrebno, a ne da već pet dana nakon što smo donijeli zakon koji definira koja ćemo ministarstva imati, taj zakon kršimo, da stvaramo neko ad hoc tijelo, i ono što je najgore, a citiram konkretnog ministra 'da ustroju ministarstava, stvaranju djelokruga njihova rada pristupamo u hodu", poručio je Grbin. (Hina)DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se