454259
454259
454259
454259
454259

Saborska oporba: Imenovanje ministra bez portfelja ishitreno

  • , 20.10.2016., 14:47
  • Autor:
  • komentara

Saborska oporba ocijenila je u četvrtak kako je odluka o imenovanju Gorana Marića ministrom bez portfelja ishitrena, a definiranje djelokruga rada ministarstava u hodu, neprihvatljivo.

 
 
 
 
Goran Marić (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Goran Marić (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Što je opće bio smisao imenovanja Gorana Marića ministrom bez portfelja, koja je to njegova dužnost, koji poslovi, upitala se Anka Mrak Taritaš (HNS), napominjući pritom da o Mariću misli "sve najbolje".

Prvo morate imati ideju, viziju što hoćete, onda napraviti ustroj, pa iza toga imenovati ministra. Bojim se da je to bila nekakva ishitrena odluka, rekla je bivša ministrica novinarima upitana treba li Hrvatskoj ministar koji bi koordinirao državne agencije, zavode, fondove?

Bivša ministrica podsjeća da je Hrvatski sabor u petak odlučivao o zakonu koji uređuje ustroj ministarstava i da je tada bilo pravo vrijeme da se odluči o takvom ministarstvu. "Ili ako tada nije bilo do kraja jasno o čemu je riječ, mogli smo to napraviti u utorak (...) i sve bi funkcioniralo", kaže Mrak Taritaš.

SDP-ov zastupnik Peđa Grbin ističe da je Hrvatskoj potrebno da poštuje zakone koje donese. "To nam je potrebno, a ne da već pet dana nakon što smo donijeli zakon koji definira koja ćemo ministarstva imati, taj zakon kršimo, da stvaramo neko ad hoc tijelo, i ono što je najgore, a citiram konkretnog ministra 'da ustroju ministarstava, stvaranju djelokruga njihova rada pristupamo u hodu", poručio je Grbin. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se