Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imenovanje Gorana Marića

Saborska oporba: Imenovanje ministra bez portfelja ishitreno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborska oporba ocijenila je u četvrtak kako je odluka o imenovanju Gorana Marića ministrom bez portfelja ishitrena, a definiranje djelokruga rada ministarstava u hodu, neprihvatljivo.

Što je opće bio smisao imenovanja Gorana Marića ministrom bez portfelja, koja je to njegova dužnost, koji poslovi, upitala se Anka Mrak Taritaš (HNS), napominjući pritom da o Mariću misli "sve najbolje".

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

Prvo morate imati ideju, viziju što hoćete, onda napraviti ustroj, pa iza toga imenovati ministra. Bojim se da je to bila nekakva ishitrena odluka, rekla je bivša ministrica novinarima upitana treba li Hrvatskoj ministar koji bi koordinirao državne agencije, zavode, fondove?

Bivša ministrica podsjeća da je Hrvatski sabor u petak odlučivao o zakonu koji uređuje ustroj ministarstava i da je tada bilo pravo vrijeme da se odluči o takvom ministarstvu. "Ili ako tada nije bilo do kraja jasno o čemu je riječ, mogli smo to napraviti u utorak (...) i sve bi funkcioniralo", kaže Mrak Taritaš.

SDP-ov zastupnik Peđa Grbin ističe da je Hrvatskoj potrebno da poštuje zakone koje donese. "To nam je potrebno, a ne da već pet dana nakon što smo donijeli zakon koji definira koja ćemo ministarstva imati, taj zakon kršimo, da stvaramo neko ad hoc tijelo, i ono što je najgore, a citiram konkretnog ministra 'da ustroju ministarstava, stvaranju djelokruga njihova rada pristupamo u hodu", poručio je Grbin. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene