Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sabor: Rasprava o javno-privatnom partnerstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski je sabor jutros nastavio rad raspravom o Vladinu prijedlogu Zakona o javno-privatnom partnerstvu, koji bi trebao potaknuti poduzetničku inicijativu i razvoj jedinica lokalne samouprave.

Državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Tamara Obradović-Mazal uvodno je naglasila da je riječ o zakonu kojim će se zaokružiti regulativa u području javnih nabava.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja u Saboru Oporba burno novom vlasniku Fortenove: "Nitko u povijesti Hrvatske nije bio ovako moćan kao tajkun Vujnovac" Slika nije dostupna Sunčani Hvar u privatnom vlasništvu?

Izvijestila je i da je, u odnosu na prvo čitanje proširena definicija javnog partnera, unutar kojega može biti više tijela s javnim ovlastima.

Ojačana je odredba o uvidu javnosti u projekte, a smanjen broj mišljenja koje treba pribaviti.

>> Sabor zabranio pušenje

Ojačana je uloga Ministarstva financija koje mora odobriti projekt u javnom-privatnom partnerstvu, a skraćeni rokovi u kojima projekte u pojedinim fazama odobrava Agencija za javno-privatno partnerstvo.

Tamara Obradović-Mazal zastupnike je pozvala da dopuste da se razvije praksa javno-privatnog partnerstva, u kojoj će se procijeniti učinci zakona i potreba za eventualnim izmjenama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene