Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Sabora

Hoće li proći prijedlog o 5 posto PDV-a samo za novine s 25 tisuća autorskih riječi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim glasanja o izmjenama Zakona o PDV-u, koji je izazvao burnu kako saborsku, tako i javnu raspravu, u Sabor stiže i povorka inicijative 'U ime obitelji' kako bi predali 710 tisuća za referendum o definiciji braka.

Hrvatski sabor danas će, na kraju radnog tjedna, glasovati o raspravljenim točkama, među ostalim i o prijedlogu izmjena Zakona o PDV-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ingrid Antičević Marinović 'Kada se Vlada bavi želucima to joj je preči posao nego da se bavi stražnjim dijelom tijela' Slika nije dostupna Što će reći Odbor za Ustav? Dan odluke: Hoće li Sabor raspisati referendum o braku?

>> PDV od 5 posto 'samo za neke' izazvao buru u Saboru: 'Odluka je pogrešna i diskriminirajuća!' poručio Vukšić

Na taj su zakonski prijedlog izmjena amandmane najavili oporbeni, ali i dio zastupnika vladajuće koalicije, koji se protive rješenju da se po sniženoj stopi od pet posto oporezuju samo one dnevne novine koje po izdanju imaju autorske tekstove s ukupno najmanje 25 tisuća riječi.

Takvo rješenje smatraju diskriminirajućim i kompliciranim, a SDP-ov zastupnik Josip Kregar amandmanom predlaže da se  snižena stopa ne primjenjuje samo na novine koje 'u cijelosti ili dijelom većim od polovice opsega sadrže oglase ili služe oglašavanju'.

>>'U ime obitelji': Ruta kojom će nositi zahtjev za raspisivanjem referenduma
 

Sabor bi trebao dobiti i novi poslovnik, te zakon o suradnji s Vladom. Oko 14 sati u Hrvatski sabor bi trebali doći i aktivisti građanske inicijative 'U ime obitelji', kako bi predali prikupljene potpise za raspisivanje referenduma s pitanjem: 'Jeste li za to da u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?'.

Danas zasjeda i saborski Odbor za pravosuđe, pred kojim će se predstaviti jedini kandidat za predsjednika Vrhovnog suda, aktualni predsjednik Branko Hrvatin, koji od Sabora traži treći mandat. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene