Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podjele među zastupnicima

U Saboru žestoko o proračunu: Svi protiv svih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao jedan od glavnih razloga rebalansa istaknuta je sanacija zdravstva.

Replika na repliku, načelo 'svi protiv svih', međusobne optužbe oporbenih i vladajućih 'dale' su ton današnjoj saborskoj raspravi o Vladinu prijedlogu rebalansa ovogodišnjega državnog proračuna.

Kukuriku koalicija imala je sve preduvjete za uspjeh, Hrvatska je ušla u NATO i EU, oko nas bi trebala biti dobra atmosfera, a mi hrlimo u depresiju i ideološke podjele, rekao je laburist Branko Vukšić.

>> Sabor: 'Jedina mogućnost ljudima da prežive jest da se isele'

Pročitajte i ovo Peđa Grbin, predsjednik SDP-a - 1 Parlamentarni izbori 2024 Koalicija ljevice optužena za plagijat. Nekima je smiješno, drugima baš i ne: ''Sve to može u konačnici smanjiti vjerodostojnost'' Izjave za medije zastupnika HDZ-a - 1 reakcija vladajućih HDZ o lijevoj koaliciji: "SDP i patuljci oko Peđe Grbina doživjet će politički debakl"

Političare na vlasti prozvao je da umjesto reformi ugađaju biračima, da su prije izbora 2011. 'galamili' da im je posao osigurati građanima posao, a osigurali su neozbiljno rebalansiranje i nerealne proračunske planove.

Igor Rađenović
(SDP) istaknuo je da su uvođenje reda, štednja i racionalizacija poslovanja politika aktualne Vlade, a sanacija zdravstva jedan od glavnih razloga rebalansa.

Na prozivke iz HDZ-a upitao je zašto HDZ-ove vlade nisu prepoznale potrebe gospodarstva, umjesto stečajeva osmislile predstečajne nagodbe, dokapitalizirale HBOR? Zašto su, pita, predana upravljačka prava u INI, zašto su zapošljavani razni Buljubašići u HEP-u i drugdje, zašto je u zdravstvu potpisan nerealan kolektivni ugovor?

Zašto je u zdravstvu stvoren novi dug od dvije milijarde kuna samo u ovoj godini, uzvratio je Rađenoviću bivši ministar zdravstva Darko Milinović (HDZ).

Frano Matušić (HDZ) kazao je da 2011., posljednjoj godini HDZ-ove vlasti, nije bilo gospodarskog pada, već stagnacije. Naslijedili ste stagnaciju, ali već 2012. gospodarstvo je palo dva posto, a ove će pasti 0,8 posto, rekao je Matušić.

>> VIDEO U Saboru o poznatoj pjevačici

Nezavisni zastupnik Damir Kajin rekao je da nitko ne traži amnestiju za dvije protekle godine, ali pita čemu amnezija za razdoblje 2003. - 2011. (kada je vladao HDZ). Tko će ulagati u Hrvatsku, opustošena smo zemlja, rekao je Kajin.

Zašto je opustošena, jel' Hrvatsku pogodio tajfun el ninjo ili nešto drugo, pita se Marin Jurjević (SDP) i odgovara da je to bio tajfun HDZ-ove vlasti duge 17 godina. U naletu tajfuna privatizacije otpuhano je 350 tisuća radnih mjesta, rekao je Jurjević.

Hrvatsku je, uzvratio mu je Darko Milinović (HDZ) najviše opustošio el komunizmonjino koji je u Splitu izazvao tsunami el Bajonjino.

Na Kajinovo spominjanje korupcije, Goran Jandroković (HDZ) upitao ga je je li pri tome mislio i na IDS, stranku čiji je bio dugogodišnji član, a o kojoj je nakon razlaza govorio kao o mafijaškoj organizaciji koja vlada Istrom?

Kajin tvrdi da se sa IDS-om razišao zbog toga što je otvoreno, mimo volje građana koalirao sa HDZ-om. I kad se 'u to umiješalo nešto bijelo' - rekao sam dosta, izjavio je Kajin ne objašnjavajući što konkretno time misli.

Mladen Marelić (SDP) u raspravu je uveo elemente pobožnosti kazavši HDZ-ovcima kako bi svako jutro trebali paliti svijeću za zdravlje ministra financija da bi stigao ispraviti sve loše što su napravili. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene