Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon o sportu

Osuđeni za nerede na stadionima više neće moći biti u upravama sportskih klubova i saveza'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor izmijenio je u srijedu, na prijedlog SDP-a I HNS-a, Zakon o sportu pa osuđeni za nerede na stadionima više neće moći biti u upravama sportskih klubova i saveza.

Izmijenjeni zakon propisuje i položaj skupština sportskih saveza, u kojima će najznačajniji klubovi imati veći utjecaj. Ujednačeni su postupci izrade Programa javnih potreba u sportu te propisana obveza pravnih osoba u sportu da jednom godišnje na svojim internetskim stranicama objave financijski izvještaj.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pitanje budućnosti RH Zoran Milanović otkriva ''vojnu tajnu'': Na ovo se čeka već neko vrijeme Raspuštanje Sabora - 1 vatreno u saboru "HDZ-u bi bila blagodat da se malo "ohladi" u oporbi": Prozivkama i uvredama raspravili odluku o svom raspuštanju

Zakon je izmijenjen s 81 glasom za, 24 protiv i 3 suzdržana. Sabor je donio i novi zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, po kojemu će predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave radno vrijeme pojedinih ugostiteljskih zona ili objekata moći proširiti i izvan dosadašnjih od 6 do 24 sata.

BURNA RASPRAVA U SABORU 'Pišete zakon protiv Dinama, HNS-a i Zdravka Mamića'

Pravne osobe i obrtnici ubuduće će usluge smještaja moći pružati i u objektima stambene namjene, a isto je omogućeno i privatnim iznajmljivačima koji čekaju legalizaciju svojih objekata. Izmijenjen je Zakon o pravu na pristup informacijama, a izmjenama su propisane informacije koje su tijela javne vlasti obvezna objavljivati na svojim internetskim stranicama na lako pretraživ način.

Propisana je i obveza proaktivne objave informacija o postupcima javne nabave, dokumentacije potrebne za nadmetanje, informacija o izvršavanju ugovora itd., kao i obveza provedbe savjetovanja i za podzakonske propise.

Glasovanjem o raspravljenim točkama Sabor je završio proljetno-ljetno zasjedanje, a zastupnici će se ponovo okupiti u rujnu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene