452059
452059
452059
452059
452059

RAD NA NEODREĐENO VRIJEME 1400 prijava za devet radnih mjesta

  • , 01.10.2016., 07:41
  • Autor:
  • komentara

Gotovo 1400 prijava stiglo je Hrvatskom saboru na natječaj za prijam u službu devet službenika na neodređeno vrijeme, natječaj još traje, no očekuje se da bi najbolji kandidati u službu mogli biti primljeni u listopadu.

 
 
 
 
Hrvatski Sabor (Foto: Marko Lukunic/Vecernji list)
Hrvatski Sabor (Foto: Marko Lukunic/Vecernji list)

Sabor je oglasio da traži dva savjetnika za Ured tajnika Sabora, savjetnika za službene internetske sranice i stručnog suradnika u Službi za medije, stručnog suradnika i administrativnog tajnika u Službi za građane, savjetnika u Knjižnici, višeg arhivskog tehničara u Službi za opće poslove te savjetnika u Uredu za protokol.

Na svako mjesto prosječno 154 kandidata

Čak 1386 prijava svjedoči o iznimnom zanimanju za radno mjesto u parlamentu, proizlazi da na svako oglašeno mjesto u prosjeku računaju 154 kandidata.

Najviše ih se prijavilo za stručnog suradnika u Službi za građane, za to mjesto traži se visoka stručna sprema, godina radnog iskustva, položen državni stručni ispit, znanje engleskog i osposobljenost za rad na osobnom računalu.

Iz Sabora detaljno pojašnjavaju zašto još traje natječaj raspisan u srpnju.

'U kolovozu i u prvom dijelu rujna provedena je provjera svih zaprimljenih prijava u pogledu ispunjavanja formalnopravnih uvjeta. Potom su, 15. rujna objavljene upute kandidatima o natječaju, a 16. rujna poziv i upute o provedbi postupka testiranja, koja su u skladu sa zakonskim rokovima započela 22. rujna i još uvijek traju'.

Prijam tijekom listopada

Na upit kada bi devet 'odabranih' moglo početi raditi, iz Sabora odgovaraju da se 'ovisno o ishodu provedenog javnog natječaja, očekuje da bi se prijamu (...) kandidata, koji su ostvarili najbolje rezultate u postupku testiranja, moglo pristupiti tijekom listopada'.

Ponovili su i zašto se Sabor odlučio zaposliti devet novih djelatnika.

Posljednji natječaj za zapošljavanje u Saboru objavljen je u prosincu 2012. godine, od kada je, što u mirovinu, što sporazumnim raskidom radnog odnosa, iz Sabora otišlo 26 službenika. Uz to, do konca ove godine, devet trenutno zaposlenih službenika odlazi u mirovinu ili po drugoj osnovi napušta radno mjesto u Saboru.

Stoga je raspisan natječaj kako bi se osigurao kontinuitet rada u saborskoj Stručnoj službi. Temelji se na Planu prijma u državnu službu u Stručnu službu Hrvatskoga sabora za 2016., a koji je utvrđen i objavljen u skladu sa zakonom i uz suglasnost Ministarstva financija. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se