Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazatelj spremnosti

Sabo: Važno je da Tadić što prije dođe u Vukovar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo osvrnuo se na dolazak srbijanskog predsjednika u Vukovar.

Sabo vjeruje da će Boris Tadić posjetiti Vukovar i da će se ondje sastati s hrvatskim ratnim veteranima te je ocijenio važnim da taj posjet bude što prije. U razgovoru za beogradski dnevnik 'Politika', Sabo je rekao kako će spremnost Tadića i predsjednika Hrvatske Ive Josipovića na susret u Vukovaru pokazati spremnost predsjednika dviju država za razvijanje dobrosusjedskih odnosa koji su svima u interesu, posebice onima koji žive uz granicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Udruge branitelja 'Najbolje je da Tadić ne dolazi dok ne kaže istinu o agresiji' Slika nije dostupna Milanovićeva podrška Sabi 'Vukovar konačno mora početi živjeti sam'

'Kad god da dođe, dobro je. Što prije, to bolje', smatra Sabo koji je izrazio uvjerenost da će srbijansko izaslanstvo posjetiti Ovčaru. On je dodao kako ga raduje što će dvojica lidera 'konačno stisnuti jedan drugome ruku u gradu Vukovaru i tako poslati jasnu poruku da je rat iza nas'.

'Bitna je iskrenost. A što će tko učiniti, to će sam odlučiti', rekao je Sabo na upit očekuje li Tadićevu ispriku u Vukovaru.

Gradonačelnik Vukovara istaknuo je kako će svojim dolaskom Tadić učiniti najviše onda kada bude razgovarao s predstavnicima koordinacije braniteljskih udruga dodajući da bi tema razgovora sigurno mogli biti i događaji iz rata s obzirom da se još uvijek traga za oko 380 nestalih osoba iz Vukovara, što muči mnoge.

>> Potvrđeno: Tadić sljedeći tjedan na Ovčari

'Duboko sam uvjeren da će se dogoditi i taj susret', rekao je Sabo u povodu mogućeg Tadićeva susreta s hrvatskim veteranima.

Upitan znači li to da se sada smanjila tenzija od prije nekoliko meseci, kada su veterani najavljivali prosvjede i blokade putova u slučaju dolaska srbijanskog predsjednika, Sabo kaže kako se veteranske udruge nisu ni na koji način negativno izražavale protiv Tadićeva dolaska.

'Onima koji žele da se čuju i njihova politička stajališta, izražena kroz neka negativna razmišljanja, poručujem neka nas puste da konačno krenemo u europski trend zbližavanja i da sve ono što je bilo u prošlosti bude zaboravljeno na taj način da se više nikada ne dogodi', poručuje gradonačelnik Vukovara.

Govoreći o mogućnosti da bi srbijanski predsjednik sa sobom u Vukovar mogao donijeti popise nestalih osoba, Sabo ocjenjuje da sada na objema stranama postoji politička snaga za ažurnijim rješavanjem tog problema i da nema razloga da itko, na bilo koji način, prikriva istinu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene