Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plava kuća

S Penićem prošli kalvariju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mijo Penić, vlasnik Plave kuće u Krašiću još je u pritvoru. Sud tek treba održati raspravu u kojoj će iznijeti dokaze o sklapanju sumnjivih ugovora za doživotno uzdržavanje više starijih osoba.

Redakciji Nove TV javilo se nekoliko osoba koje su s Penićem prošle pravu kalvariju.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Najavili rast Možemo! predstavio program za umirovljenike: "Sve jednokratne mjere su prevara, mirovina nije milostinja" Slika nije dostupna Tri godine uvjetno Miji Peniću kazna zbog nadripisarstva

'Niti nije bila dvokrevetna soba, kao što je bilo po ugovoru, niti je bila prehrana osigurana, a recimo ručak je bio sami krumpir', rekao je Michale Sharp, dodavši kako iskustvo s Penićevom Plavom kućom neće lako zaboraviti. Naime, 2005. godine ondje je smjestio 81-godišnju baku jer zbog posla o njoj više nije mogao brinuti. No, brzo je shvatio da Plava kuća nije najbolje rješenje. Ispričao je i kako je ondje bilo prljavo, te kako baku nisu prali.

>> Bivši kuhar Doma u pritvoru zbog prijevare

Ono što najviše čudi jest da su Penićev biznis Sharpu preporučile nadležne institucije u Jastrebarskom. No, nakon dva tjedna Sharp je ugovor razvrgnuo, a Peniću čak i preplatio za cijeli mjesec. O nemaru prema starcima posvjedočili su mu i zdravstveni djelatnici. Ipak, bez ikakve prijave, na Penićev biznis svi su godinama žmirili.

Iz ministarstva nam odgovaraju da se inspekcijski nalazi redovito provode. No, jesu li djelatnici centara pojedincima davali preporuke za Plavu kuću, tvrde, ne mogu znati jer ne mogu kontrolirati desetak tisuća zaposlenih. Očekivati da će loša njega starih i nemoćnih osoba biti uočena i kažnjena onda je doista teško i očekivati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene