Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem - neusklađenost

S fakulteta na burzu: Nezaposleno više od 105 tisuća mladih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tržište rada i obrazovanje neusklađeni su, a o tome se raspravljalo i na panel raspravi u organizaciji Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola. Od nadležnih institucija zatražili su moguća rješenja.

Tržište rada i visoko obrazovanje nisu usklađeni, studenti s fakulteta izravno završavaju na burzi rada. Više od 105 tisuća mladih između 19 i 29 godina trenutačno je nezaposleno. Na probleme mladih upozorava Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola. O problematici neusklađenog tržišta i obrazovanja organizirali su panel raspravu te od nadležnih institucija zatražili odgovore i moguća rješenja.

Novi udar na nezaposlene: Rebalans proračuna uzima 177 milijuna kuna za zapošljavanje!

Pročitajte i ovo Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje Donacija PMF-u - 5 Poticanje znanosti Velikodušna donacija: Udovica hrvatsko-američkog fizičara fakultetu poklonila nesvakidašnji dar

'Mislim da možemo bolje i da studente treba aktivno uključiti i mlade. To je greška koja se stalno ponavlja, treba nas uključiti, treba nas dovest i pitati koji su problemi, a to se ne radi', rekao je Toni Ganjto, predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH.

'Mi ćemo svakako u poslovnoj upravi za visoko obrazovanje nastojati pokrenuti mjere koje će vratiti u studentske klupe te mlade ljude kako bi sa sticanjem kvalifikacija, dodatnih kompetencija zapravo osigurali i našli si mjesto na tržištu rada', poruka je Ružice Bejo Lučić, pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene