Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bura na sjednici Gradskog vijeća

S. Brod: Izmjenom statuta smanjene ovlasti gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Slavonskome Brodu gradski su vijećnici većinom od 13 glasova prihvatili izmjenu gradskog statuta kojom su smanjene ovlasti gradonačelnika u skupštinama gradskih trgovačkih društava.

Kad je uvrštena na dnevni red, ta je točka izazvala buru na sjednici Gradskoga vijeća i uzrokovala raskol u HSP-u koji predvodi koalicijsku vlast.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predah u nastavku držabe Slavonski Brod: Stečajni postupak nad Novogradnjom Slika nije dostupna Protuovrhom na ovrhu? S. Brod: Neizvjesna sudbina ljudi koji žive u prodanoj nekretnini

>> S. Brod: Gomila zmija zaustavila radove na cjevovodu

Dio haespeovaca priklonio se oporbi predvođenoj HDZ-om i podupro predložene promjene, a dio je napustio sjednicu zajedno s čelnicima izvršne vlasti, gradonačelnikom Mirkom Dusparom (HSP) i njegovim zamjenicima te njihovi partneri vijećnici SDP-a i vijećnik HDSSB-a. Oni su istaknuli kako se ne protive prijedlogu izmjena i dopuna statuta i poslovnika, nego njegovu uvrštenju na dnevni red prije nego je o tome raspravljao kolegij gradonačelnika i odbor za statut i poslovnik gradskoga vijeća.

Gradonačelnik Duspara, ujedno predsjednik gradske organizacije HSP-a, i članovi kluba vijećnika te stranke na konferenciji za novinare najavili su kako će za petoricu HSP-ovih vijećnika, koji su glasovali suprotno odlukama stranačkih tijela, te za predsjednika županijske organizacije Tomislava Vlajnića od vrha HSP-a zatražiti da pokrene stegovne mjere i isključi ih iz stranke.

Duspara: Pojedini vijećnici su u dubokom sukobu interesa

Pokretanje stegovnih postupaka za gradonačelnika i njegove pristaše najavio je novinarima u stanci sjednice predsjednik gradskog vijeća Mijo Golubičić (HSP). Iako su se čelnici predstavničke i izvršne vlasti tako našli na suprotnim stranama, predsjednik vijeća Golubičić misli kako je suradnja i dalje moguća ako 'gradonačelnik obuzda svoju bahatost i pohlepu'.

'Ovo je način da trgovačka društva dobiju dobre uprave', drži Golubičić.

Gradonačelnik Duspara pak već najavljuje kako vjerojatno neće sudjelovati u radu tih skupština. 'Ne zanima me rad s ljudima koji će biti u tim skupštinama. Riječ je o tome da su pojedini vijećnici u debelu sukobu interesa jer obavljaju milijunske poslove za gradska trgovačka društva', tvrdi Duspara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene