Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruski veleposlanik o Agrokoru

"Sberbank je s pravom zabrinut i nadamo se da će se Vlada dotaknuti te teme"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se činilo da je dogovor HDZ-a i SDP-a oko osnivanja Saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor na pomolu, čini se kako to ipak neće ići tako glatko...

Uoči objave revizorskog izvješća o stanju u koncernu Agrokor u petak premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade rekao je da se ne protivi osnivanju Povjerenstva u Saboru, ali ne pod uvjetom izbora ustavnih sudaca.

Pročitajte i ovo Marko Biočina - 2 o čemu se pregovara? Dnevnik Nove TV proučio program DP-a te ga usporedio s onim HDZ-a i SDP-a: Koliko je tu sličnosti, a koliko razlika? HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

Iako se činilo da je dogovor HDZ-a i SDP-a oko osnivanja Saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor na pomolu, u ovome trenutku nijedna strana ne želi odstupiti od svojih pozicija.

"HDZ kao glavna stranka u ovoj Vladi nema nikakav problem da se sve što je vezano uz ovu kompaniju detaljno, transparentno istraži i predstavi javnosti, dapače. No, protiv smo bilo kakvog povezivanja tih tema, a tu mislim na raspravu u Hrvatskom saboru s donošenjem drugih odluka u Saboru, a osobito onih koje se tiču odabira ustavnih sudaca", rekao je Plenković. 

Situaciju oko koncerna komentirao je i ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov.

"Razgovori Sberbanka i Agrokora se nastavljaju. Sberbank je s pravom zabrinut i nadamo se da će u idućim danima Vlada dotaknuti te teme, teme odnosa Sberbanka i Agrokora", rekao je ruski veleposlanik. 

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene