Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborska oporba opetovano je pozivala na osnivanje saborskog istražnog povjerenstva o Agrokoru, a danas je pao dogovor da će se povjerenstvo osnovati.


Kako doznajemo, HDZ i SDP dogovorili su osnivanje saborskog istražnog povjerenstva o Agrokoru.

Vezani članci Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Jandroković o presudi Sanaderu: "Bilo bi bolje da toga nema, ali to je presuda jednom čovjeku" Branimir Bunjac (Foto: Dnevnik.hr) Bunjac: "Počeli su savijati ruke i gušiti Pernara. Intervenirao sam u strahu za njegovo zdravlje"

Podsjetimo, saborska oporba opetovano je zazivala osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor. I danas je u Saboru zastupnik Ivan Lovrinović poručio kako je važno što prije formirati istražno povjerenstvo i dati mogućnost Todoriću i drugima da sve objasne pred kamerama.

Oporba je na osnivanje povjerenstva pozivala i jučer. Šef SDP-a Davor Bernardić rekao je kako nitko kome je u prvom redu interes Hrvatske ne može biti protiv toga.

"Ova priča dublja je i mračnija nego se u početku činilo. Nitko kome je u prvom redu interes Hrvatske ne može biti protiv Povjerenstva za Agrokor. Zašto već pet mjeseci skrivate istinu o Agrokoru i niste objavili ni jedan relevantan podatak iz te kompanije, zašto se Lex Agrokor pisao prije sastanka Ivice Todorića u Vladi, tko je ga je pisao i da li je povezan s nekim u vladi ili povezan s premijerom?" pitao je Bernardić.