Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekima ne smeta

Počelo rušenje bespravnog kampa na Murteru u ekološki zaštićenom području: Mnoge kućice prodane su strancima

Aktualno Galerija Rušenje vile na Murteru - 4 Rušenje vile na Murteru - 4 Foto: Vijesti u 17 Rušenje vile na Murteru - 3 Rušenje vile na Murteru - 3 Foto: Vijesti u 17 Rušenje vile na Murteru - 2 Rušenje vile na Murteru - 2 Foto: Vijesti u 17 Rušenje vile na Murteru - 1 Rušenje vile na Murteru - 1 Foto: Vijesti u 17 +3 Kamp na Murteru - 1 Galerija 1/8 >>
Na otoku Murteru započelo je rušenje bespravnog kampa na poljoprivrednom i ekološki zaštićenom području, gdje vlasnik uklanja devet luksuznih mobilnih kućica.

Počelo je rušenje bespravnog kampa na Murteru. Iz Državnog inspektorata potvrđuju nam da se ruši po njihovu rješenju, a vlasnik Dario Filipi na telefon se ne javlja.

No Dnevniku Nove TV javili su se predstavnici jedne slovenske tvrtke koji tvrde da su u cijeloj priči prevareni i oni i stranci koji su, kažu, stvarni vlasnici kućica.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za premlaćivanje maloljetnika u Slavonskom Brodu Roditelji uputili apel Priveden napadač na maloljetnika u Slavonskom Brodu: Podnesena kaznena prijava zbog nasilničkog ponašanja

Na terenu dizalice i bageri, ali ne kako bi se gradilo, već kako bi se rušilo.
 

Kamp s pogledom na more, samo stotinjak metara od plaže Podvrške na Murteru, vlasnik uklanja o svom trošku. I po rješenju inspekcije.

"A to je sad moderno, vide jedan od drugoga, pa onda nema kraja", tako je rušenje bespravnog objekta komentirao jedan stanovnik Murtera.

Pročitajte i ovo Ilustracija KAZNENA DJELA USKOK u akciji: Uz policajce uhićena i pročelnica iz Vrbovskog

Neki pak tvrde da bespravno sagrađeni objekti nisu toliki problem.

"Po meni, ne bi trebali, ima puno gorih stvari od ovoga", rekao je jedan građanin.

A na kraj ovoj bespravnoj gradnji stali su USKOK i policija prije tri mjeseca.
U velikoj akciji uhićeno je pet osoba, među njima Dario Filipi i Zoran Pripuz koji su zbog svega završili u istražnom zatvoru.

Mnogi su prevareni

Ali i bivša županijska pročelnica za koju se sumnja da je izdavala dozvole za gradnju kampova ondje gdje nije smjela.

"Kućice su postavljene na poljoprivrednom, ali i na ekološki zaštićenom području. Sedam noćenja ovdje stajalo je i do tri tisuće eura", izjavila je Sanja Jurišić.

"Dario Filipi i Boris Kulušić nisu vlasnici nijedne ove mobilne kućice, sve su stranci vlasnici tih mobilnih kućica, imaju ugovor i najmu za teren", telefonskim putem izjavio je Nino Žuti, predstavnik slovenske tvrte.

Pročitajte i ovo Uhićenje u Rijeci - 3 USKOK u akciji Uhićeni policajci i pročelnica u Vrbovskom: "Ništa od optužbi neće im se moći dokazati"

Tvrdi, osam od devet kućica oni su prodali strancima – Česima, Nijemcima, Austrijancima. Za više od 100 tisuća eura po kućici. A vlasnik terena im je, kažu, pokazao uredne papire.

"Tražit ćemo pomoć od institucija, od ambasade, a šta, oni moraju biti u postupku stranka neka, mora se i njih nešto pitati. Ako je to njihovo vlasništvo", nastavio je Žuti.

Problemi s papirima

Kaže – svi su angažirali odvjetnike, a za vijest o uklanjanju mobilnih kućica doznali su iz medija. O svemu su, kažu, obavijestili i Inspektorat. Odakle nam poručuju - građevinska inspekcija obavila je kontrolni nadzor, i vlasnik Filipi postupa po njihovu rješenju.

Pitali smo ih i za ovaj kamp na Murteru, u vlasništvu Zorana Pripuza. Odgovaraju: još u srpnju prošle godine naredili su uklanjanje više objekata te je investitor sam počeo s uklanjanjem.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Bliži se izbor Četiri kandidata za šefa DORH-a saslušat će Odbor za pravosuđe: Oporba za jednog kandidata sprema neugodna pitanja

"U kratkom telefonskom razgovoru Zoran Pripuz nam je poručio kako on ovdje u uvali Čigrađa nema što rušiti. Uvjeren je, kaže, da je sve radio po propisima", tvrdi gospođa Jurišić.

Jer, uistinu – graditelji su na Murteru imali valjane papire za gradnju. Samo što USKOK sumnja da ih je županijska službenica Neda Livljanić izdavala, na poticaj i nagovor Pripuza i Filipija, i to preko posrednika.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene