Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korak bliže EU

Rumunjski parlament ratificirao hrvatski pristupni ugovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rumunjski parlament ratificirao je u utorak hrvatski ugovor o pristupanju Europskoj uniji, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Parlament je jednoglasno prihvatio odluku o ratifikaciji, s 378 glasova, a sad se čeka da tu odluku potvrdi i rumunjski predsjednik Traian Basescu.

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, koja je u Luxembourgu na sastanku Vijeća za opće poslove Europske unije, zahvalila je Rumunjskoj na toj odluci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O Ljubljanskoj banci Milanović se nekoliko puta susreo s Janšom: Neće biti ni po našem, ni po njihovom Slika nije dostupna Pusić o dogovoru s Erjavcem 'Prijedlog je izdrživ, nikome ne šteti i spremna sam za njega odgovarati'

>> Josipović: Ratifikacija će biti dovršena na vrijeme

U utorak je i češki predsjednik Vaclav Klaus potpisao ratifikacijski dokument o pristupanju Hrvatske u članstvo Europske unije, te je time Češka u potpunosti izvršila ratifikacijsku proceduru hrvatskog pristupnog ugovora.

Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji prva je ratificirala Slovačka 1. veljače, a do sada su, uz Slovačku i Češku, ugovor ratificirale i Mađarska, Bugarska, Italija, Malta, Latvija, Cipar i Litva. Češka je danas dovršila ratifikacijsku proceduru hrvatskog pristupnog ugovora. Time je postala deveta članica Europske unije koja je to učinila. Da bi Hrvatska 1. srpnja sljedeće godine postala punopravna članica, ugovor mora ratificirati svih 27 zemalja članica.

 

>> Josipović i Milanović s predsjednikom parlamenta Luksemburga

Da bi Hrvatska 1. srpnja 2013. postala punopravna članica Europske unije, ugovor moraju ratificirati sve zemlje članice Unije. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene