Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nijemci su najbrojniji gosti

Rovinj sa 3 milijuna noćenja prvak hrvatskog turizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rovinj se ima čime pohvaliti, a činjenica je da su to prepoznali i gosti.

Rovinj je opet u središtu pozornosti. Sada je ponovno rekorder u noćenjima. Za pjesmu i veselje stanovnici Rovinja zato itekako imaju razloga. Prvak turizma, jedan od najbogatijih gradova. Za Rovinj su pun pogodak i protekle turističke sezone, no niti jedna kao ova, jer su devet dana ranije dosegli brojku od 3 milijuna noćenja.

Pročitajte i ovo Rovinj susret s hrvatskim turizmom Talijan došao provjeriti jesu li u Hrvatskoj poludjeli pa ostao šokiran: "Možemo prihvatiti da su trešnje 20, a kuglica sladoleda 3 i pol eura, ali, molim vas, otvorite nam vrata!" Slika nije dostupna Krk ima razlog za slavlje! Prvi put milijun noćenja u jednoj godini

'Tako dobre turističke rezultate Rovinj postiže iz razloga kontinuiranog ulaganja u kvalitetu turističkih sadržaja i usluga. Moramo spomenuti i našu sačuvanu starogradsku jezgru', kaže direktorica Turističke zajednice Rovinj Odete Sapač.

Trojica turista jednom snimkom ispali pravi promotori Hrvatske

Upravo su šarmante rovinjske ulice, strmine koje vode do glavne crkve Svete Eufemije, i pogledi na more ono što ga čine posebnim. Osvaja tradicijom, tipičnim proizvodima i samom pojavom. Sezona, koja ovdje još nije stala, svima donosi zaradu. Nijemci su najbrojniji gosti.  Hoteli su još uvijek puni, bili su i kampovi, kao i privatni smještaj. Uspjeh, kažu, leži u dobroj sinergiji i jasnom planu razvoja, zbog kojih je Rovinj na 5. mjestu najbogatijih gradova.

'Mi imamo definitivno najbolju sinergiju javnog i privatnog sektora u Hrvatskoj, i sukladno tome jednoj snazi zajedništva, a kad ljudi imaju koncept onda imaju i jasan put', smatra gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza.

Put rovinjskog turizma, kažu, još nije dosegao svoj kraj. Ovih dana slavi se Dan grada. Zaštitnica ga čuva s visina, a sudeći prema punim ulicama, blagoslov je već stigao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene