Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike Srba

Predstavnici Srba kod Josipovića: Pupovac je u vrećama iznosio novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović primio je izaslanstvo Srpske narodne stranke. Tema razgovora, između ostalog, bio je i predsjednikov sukob s Miloradom Pupavcem.

Milan Rodić, predsjednik SNS-a, nakon razgovora s predsjednikom izjavio je da je Milorad Pupovac opasan za srpsku manjinu u Hrvatskoj, a postao je nezgodan i za Vlade Hrvatske.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac REAKCIJA NA VRAĆANJE ODLIKOVANJA GLAVAŠU Pupovac: ''Odlikovao bih predsjednika Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog'' Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a (Foto: Dnevnik.hr) Prvi bili pošarani SDSS nastavlja s plakatima koji miješaju latinicu i ćirilicu: "Mi smo rođeni ovdje, ovo je i naša zemlja"

Rodić je rekao kako je Pupovac bivšu Vladu ucjenjivao Bruxellesom. Točnije, govorio bi da će ako dobije novac koji traži u Bruxellesu govoriti da ovdje za Srbe teče med i mlijeko.

>> Pupovac: Napada poput Josipovićevog nije bilo ni 90-ih, to nisu radili ni Tuđman ni Mesić

Tako Milan Rodić tvrdi je da Milorad Pupovac 2008. godine dobio 7,5 milijuna kuna za potrebe Srpskog narodnog vijeća i financiranje srpske nacionalne manjine. Novac je to od Ministarstva regionalnog razvoj, šumarstva i vodnog gospodarstva, te se pita kakve veze ovo ministarstvo ima sa srpskom manjinom.

'Tko želi ostati neka radi i nek se bori na političkoj pozornici, ali nije se lako boriti s nekim tko je dobivao pune vreće novca kao što je to gospodin Pupovac', rekao je Rodić.

Podsjetimo, predsjednik Josipović optužio je Pupovca iz da se njegova politika odavno pretvorila u etnobiznis. 'U vrijeme kada je njegova stranka i formalno bila u Vladi, za Srbe je učinio vrlo malo, za sebe iznimno puno. To mi se, kao građaninu i predsjedniku svih građana, ne sviđa', piše, između ostalog, u pismu koje je predsjednik Josipović uputio uredništvu tjednika Novosti, koje izdaje Pupovčevo Srpsko narodno vijeće.

Pupovac je na izjavu predsjednika rekao kako je pismo Josipovića jedinstveno u povijesti parlamentarne demokracije. 'Nije bilo svojstveno ni za vrijeme teških razdoblja kao što su bile '90-e. Za tako nečim nije posezao ni predsjednik Tuđman, ni predsjednik Mesić', rekao je Pupovac. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene