Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se na Facebooku

SPORNI STIHOVI Zamjenik ministra turizma brani Thompsona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Thomspon zaradio prijavu zbog stihova 'Za dom spremni', na Facebooku se oglasio zamjenik ministra turizma Robert Pauletić.

Zamjenik ministra turizma, Robert Pauletić, na Facebooku je komentirao incidnet u Kninu i uručivanje prekršajne prijave pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu zbog stihova u njegovoj pjesmi 'Bojna Čavogave' koji glase 'Za dom spremni'.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu Slika nije dostupna Čeka se Upravni sud Thompson platio 1,2 milijuna kuna poreza, ali dug i dalje ne priznaje

Njegov status prenosimo u cijelosti:

'Thompsona u Kninu policija ispitivala i prijavila zbog stiha "Za dom spremni". Ne bih se puno izjašnjavao o tom slučaju, samo bih objavio fotodokument (od ukupno tri fotografije). Bio sam godine 2013. u Rimu na utakmici Roma-Inter. Stadion Olimpico. Na ulazu u stadion (slika 1) koči se divovski obelisk na kojem piše MUSSOLINI. Uđeš unutra na stadion, eto ti goleme ploče, i to očito nedavno renovirane (slika 2) na kojoj piše: "23. ožujka 1919. Mussolini je osnovao fašističke borbene odrede" (fašističke odrede koji su mi, usput rečeno, u Drugom svjetskom ratu u Istri strijeljali dida, Petra Pauletića). Posvuda (ali posvuda!) oko stadiona na tlu piše DUCE DUCE DUCE (također friško obnovljeno!), a eto i slike 3 koja pokazuje kako to izgleda. Sve to isto tako stoji i danas, godine 2016., usred Rima i EU. Kad dođeš na Olimpico, osjećaš se kao da si došao u 1934. godinu, samo čekaš da se odnekud pojavi Mussolinijev zet, grof Galeazzo Ciano, i pozdravi "romanamente"! Sad to pokušajte prenijeti u naše krajeve i zamislite obelisk ispred Maksimira na kojem piše PAVELIĆ, unutra ploča na kojoj stoji "3. rujna 1941. Jure Francetić osnovao je Crnu legiju", a na tlu svuda piše POGLAVNIK POGLAVNIK POGLAVNIK. Nezamislivo, je li tako? Eto, kod nas policija ispituje i prijavljuje pjevača koji u sklopu pjesme izgovori pozdrav koji čak nije ni izvorno ustaški, nego ima šire, povijesne konotacije. Pa tko tu koga, da prostite, zajebaje?!', napisao je.

HSP AS osudio prekršajnu prijavu protiv Thompsona

HSP-AS osudila je u subotu podnošenje prekršajne prijave protiv pjevača Marka Perkovića Thompsona, koji se tereti da je na donatorskom koncertu u Kninu u petak navečer "glasno pjevao Za dom spremni".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene