Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reinfeldt tvrdi

'Rješenje graničnog pitanja nije uvjet za EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski premijer Fredrik Reinfeldt pozdravio je u četvrtak navečer u Bruxellesu dogovor predsjednika vlada Hrvatske i Slovenije te istaknuo da rješavanje bilateralnog graničnog pitanja ne može biti kriterij za ulazak u Europsku uniju.

Švedski premijer Fredrik Reinfeldt pozdravio je u četvrtak navečer u Bruxellesu dogovor predsjednika vlada Hrvatske i Slovenije te istaknuo da rješavanje bilateralnog graničnog pitanja ne može biti kriterij za ulazak u Europsku uniju. 'To naravno nije uvjet, naravno da nema takvih kriterija za članstvo u EU', rekao je Reinfeldt u odgovoru na pitanje je li rješavanje graničnog pitanja sa Slovenijom uvjet za ulazak Hrvatske u EU-u. Reinfeldt je u Bruxellesu predsjedao izvanrednim i neformalnom summitom čelnika 27 zemalja članica.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom

'Mi pokušavamo pomoći koliko možemo da deblokiramo poglavlja koja su zamrznuta i stoga pozdravljamo dogovor i vodstvo na europski način koje su pokazali čelnici Hrvatske i Slovenije', rekao je švedski premijer i predsjedatelj Europskog vijeća. Reinfeldt je istaknuo da je deblokiranje hrvatskih pristupnih pregovora važno i za ostale koji imaju perspektivu članstva u Europskoj uniji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene