Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija USKOK-a i policije

Hrvoje Krešić o novoj aferi: "USKOK nije imao nikakvih sumnji da bi se u samom srcu Porezne moglo događati ovakvo nešto"

Nakon cjelodnevne akcije policije i USKOK-a zbog davanja i primanja mita u Poreznoj upravi, najnovije inormacije donosi reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

Uživo iz Zagreba javio se reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić s najnovijim informacijama o aferi Porezna uprava.

"Uhićeni tek trebaju biti dovezeni u USKOK. Za očekivati je da će USKOK tražiti za njih istražni zatvor, naravno ovisi i o tome kako će se oni izjasniti pred sucem. Za pretpostaviti je da će negirati vlastitu krivicu - nakon toga bi se moglo dogoditi da ostanu barem mjesec dana u istražnom pritvoru.

Tek treba vidjeti koji su razmjeri ovog slučaja, jesu li ovo pojedinačni slučajevi ili je ipak bilo još nekih drugih što se možda može otkriti iz zaplijenjenih mobitela, laptopa i tako dalje. 

Pročitajte i ovo Anja Perković Afera Porezna uprava Reporterka Dnevnika Nove TV o detaljima USKOK-ove akcije: "Istražitelji su pronašli i veću količinu gotovine"

Ono što je zasad poznato je i da je jedan od obuhvaćenih istragom suspendiran", kazao je reporter.

Krešić je komentirao i što ovaj slučaj govori o stanju u hrvatskim institucijama.

"Mnogo govori već i način na koji je otkriven. USKOK uopće nije imao nikakvih sumnji da bi se u samom srcu Porezne moglo događati ovakvo nešto. 

Otkriveni su slijedom razgovora koji su bili praćeni u sklopu jedne druge istrage. Ono što je možda najporažavajuća činjenica za hrvatsko društvo jest da je osoba koja je bila zadužena za što veću transparentnost, za približavanje rada Porezne uprave i rast povjerenja građana u Poreznu upravu moguće uhvaćena u korupciji.

Pročitajte i ovo Policija ispred zgrade u kojoj stanuje jedan od osumnjičenih za primanje mita primao mito USKOK i policija objavili detalje akcije, oglasila se i Porezna o novoj aferi

Mnogi građani u Republici Hrvatskoj sa strahopoštovanjem gledaju prema Poreznoj upravi, znaju da moraju plaćati porez, plaćaju porez - znaju da se mora samo platiti porez i umrijeti, no činjenica je da to u Hrvatskoj nije baš uvijek tako.

Činjenica je da ne samo velike ribe mogu naći svoj način, ne samo nužno preko brojnih desetaka poreznih oaza, nego očito i na neki drugi način, stoga ne čudi da iz mjeseca u mjesec u našem redovnom istraživanju Crobarometar upravo korupciju građane navode kao najveći problem ove države", zaključio je Krešić.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene