Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Manipulativna retorika"

Rektor Boras dobitnik nagrade "Šipak godine" za antikomunikatora godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žiri Grand PRix 2017 dodijelio je nagradu za Antikomunikatora godine rektoru Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damiru Borasu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras proglašen je Antikomunikatorom godine. Odlučio je to stručni žiri 10. dodjele nagrada Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zamijenio Damira Borasa Sveučilište u Zagrebu dobilo novog rektora: "Strahova nemam, već izazove, a bez njih nema napretka" Stjepan Lakušić TAJNO GLASANJE Senat izabrao nasljednika Damira Borasa: Novi rektor Sveučilišta u Zagrebu poznato je lice

Nagradu za Antikomunikatora godine žiri dodjeljuje osobi koja se u protekloj godini istaknula primjerima loše javne komunikacije.

"Nagrada je uvedena kako bi se prepoznali primjeri loše komunikacijske prakse osoba koje svojim položajem i komunikacijom imaju veliki utjecaj na hrvatsko društvo. U razmatranju dodjele nagrade žiri posebno analizira osobe koje svojim položajem u društvu mogu komunikacijom utjecati na razvoj bitnih tema, pitanja, problematika i događaja. Nagrada je popularno nazvana "Šipak godine" kako bi se, uz ozbiljnu analizu i kritiku, jednim ležernijim tonom ukazalo na to kako nedostatak kvalitetne komunikacije može loše utjecati ne samo na društvenu komunikaciju, nego i posljedično na razvoj događaja u hrvatskom društvu", poručuju iz Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

"Nije ispunio očekivanja"

Iz HUOJ-a poručuju da Boras ne samo da nije ispunio očekivanja zainteresirane javnosti, "već je u mnogim prilikama svojim načinom komunikacije i svojim porukama te ponašanjem u komunikaciji pokazao da nije sposoban ispuniti očekivanja".

"Ono što je zainteresirana javnost dobila, bili su: loša i manipulativna retorika, nepripremljeni javni nastupi, pokušaji organičavanja slobode komunikacije, izostanak aktivne, stručne i staložene komunikacije u pitanjima od javnog interesa, izostanak jasne i odlučne javne reakcije u slučaju vrijeđanja i napada na profesore i studente Filozofskog fakulteta.U svojim rijetkim izjavama i češćim priopćenjima radije je manipulirao činjenicama i negirao drugima pravo na javni govor. U trenutku kad je imao kriznu situaciju, rektor se ponašao upravo suprotno svim dobrim pravilima komunikacije u krizi. Usput, uporno je ignorirao društvene mreže kao bitan kanal komunikacije svojih bitnih dionika – studenata, profesora, alumnija i stručne javnosti", poručuju.

Nude mu besplatno savjetovanje

Hrvatska udruga za odnose s javnošću poziva rektora Borasa da preuzme svoju nagradu na svečanosti dodjele nagrada Grand PRix.  Borasu nude i nekoliko sati besplatnog savjetovanja vrhunskih stručnjaka iz područja komunikacija.

Podsjetimo, nagradu za najboljeg komunikatora godine dobila je Gorska služba spašavanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene