Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O dodatku kolektivnom ugovoru

Referendum obrazovnih i strukovnih sindikata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učitelji, profesori, znanstvenici i medicinske sestre, članovi sindikata obrazovanja i strukovnog sindikata medicinskih sestara izlaze na referendum.

U iduća tri dana učitelji, profesori, znanstvenici i medicinske sestre, njih 64 tisuće izjasnit će se jesu li za ili protiv dodatka temeljnom kolektivnom ugovoru, odnosno, odriču li se dvije božićnice, regresa i jubilarnih nagrada. Njihov konačan odgovor čelnici sindikata, prenijet će Vladi u subotu. Ovisno o odgovoru, znat će se je li proces mirenja moguće ostvariti ili će doći do otkazivanja temeljnog kolektivnog ugovora.

Pročitajte i ovo Vlada RH Većina prihvatila ponudu Vlada donijela odluku o povećanju osnovice plaća i drugih materijalnih prava u javnim i državnim službama Slika nije dostupna Rok za arbitražu istječe danas Hoće li buntovni sindikati danas popustiti?

>> HSLS: Sindikalni referendum ocjena je vladine politike u znanosti i obrazovanju

'Referendum je u redu i da ga se nije provelo, najvjerojatnije bi mi kao članovi to tražili. U redu je, naša su prava zakinuta tim dodatkom na kolektivnom ugovoru i smatramo da moramo to pobiti', kazala je Dragica Pršo, zaposlenica OŠ 'Monte Zaro' u Puli.

'Mislim da je u redu da mi, koji smo članovi sindikata, svi zajedno odlučimo o tome', kazao je Kristijan Perišić, zaposlenik Instituta Ruđer Bošković.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene