Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HSLS o Dodatku Temeljnom kolektivnom ugovoru

HSLS: Sindikalni referendum ocjena je vladine politike u znanosti i obrazovanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSLS je dao punu potporu održavanju referenduma među članovima sindikata udruženih u Maticu hrvatskih sindikata.

'HSLS daje punu potporu članovima Sindikata učitelja zaposlenim u srednjim školama, znanosti i visokom obrazovanju te medicinskih sestara i tehničara u slobodi izbora da na referendumu koji će biti oslobođen svakog političkog pritiska, izaberu svoju pregovaračku poziciju', stoji u današnjem priopćenju HSLS-a koji ističe da je u svom djelovanju uvijek podupirao punu slobodu civilnog društva u kojem sindikati i sindikalno djelovanje imaju značajnu ulogu.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Krešimir Sever - 4 Krešimir Sever Plaća za prosinac bila je 3 posto niža od one za studeni: "Od tih pomaka uvijek najviše koristi imaju poslodavci. Tu se netko debelo bogati" Negodovanje ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja - 1 Prepucavanje Cirkus pred ministarstvom! Sindikati tvrde da Fuchs ne želi razgovarati, iz ministarstva pak dobacuju: "Možda da ih ministar unese?"

>> HSLS pozvao Vladu da nastavi pregovore sa sindikatima

U priopćenju koje potpisuje čelnik HSLS-a Darinko Kosor naglašava se da će ta stranka javno poduprijeti svaki rezultat referenduma, bez obzira kakav on bio, te ocjenjuje da 'zadnje izjave ministra Željka Jovanovića nisu u skladu s već dosegnutim demokratskim standardima i da samo dodatno podižu razinu nezadovoljstva zaposlenih u javnim službama'.

HSLS smatra da će rezultat referenduma biti jednim dijelom i ocjena vladinoj politici u znanosti i obrazovanju te podsjeća javnost i Vladu na značaj ulaganja u znanost i obrazovanje kao jednog od rješenja za izlazak iz teške gospodarske i društvene krize.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene