Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer zaokružio PROTIV

Milanović: Ovo je artiljerijska, topnička priprema za referendum o ćirilici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Referendum o braku je ružan. To je artiljerijska, topnička priprema za drugi referendum, a to je referendum o ćirilici', poručio je premijer.

Nakon što je zaokružio 'PROTIV', premijer Zoran Milanović novinarima je još jednom ponovio kako je ovo 'tužani besmislen referendum'.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Grafit na Zrinjevcu Na udaru i stranke FOTO Pogledajte uvredljive grafite koji su osvanuli preko noći u centru Zagreba

'Već sljedeći tjedan ide zakon o partnerstvu tako da se ništa ne mijenja u negativnom smislu već u pozitivnom. Nadam se da je ovo zadnji put da s ovakvim pitanjem idemo na referendum. Mi ćemo Ustavom regulirati pitanja kojima se može i treba katkada odlučivati na referendumu', poručio je premijer.

VIDEO Jeste li znali što sve SMIJETE napraviti s glasačkim listićem, a da on bude važeći?! 

Premijerova poruka iz Šibenika

Nakon glasovanja u Zagrebu premijer Zoran Milanović otišao je u Šibenik na izbornu konvenciju županijske organizacije SDP-a. I ondje je komentirao današnji referendum o braku. 'Prvo je cilj organizatora referenduma bio da se pokrene referendum o zdravstvenom odgoju, ali kada su vidjeli da nemaju podršku 'tražila niša'. 'Za ovaj su referendum prikupili gotovo 700.000 potpisa, ako referendum uspije kao će se radovati? Čemu će se radovati? Koji je oblik radosti nakon što se prebroje listići?', pita se premijer.

Milanović je komentirao i prikupljanje potpisa za referendum o ćirilici. 'Neka si nose svoj srednjoazijski mentalitet', rekao je aludirajući i na organizatore prikupljanja potpisa za referendum o ćirilici, ali i na organizatore današnjeg referenduma. 'Referendum o braku je ružan. To je artiljerijska, topnička priprema za drugi referendum, a to je referendum o ćirilici', kaže premijer. 'Dobro je oko ovog referenduma da vidimo kakvu opasnost ostavlja za manipulaciju', rekao je premijer u Šibeniku.

Podsjetimo, na 6.714 glasačkih mjesta Hrvati danas odlučuju jesu li za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca. Sva glasačka mjesta otvorila su se u sedam sat, a zatvaraju se u 19h.

Na referendum ima pravo izaći 3.780.583 građana, a svi koji nisu sigurni gdje je njihovo biračko mjesto i jesu li na popisu podatke mogu provjeriti na stranicama Državnog izbornog povjerenstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene