Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje je dana

Rebalans proračuna nužan ako ne želimo završiti kao Grčka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dramatičan broj nezaposlenih i sve veći iznosi neplaćenih računa tvrtaka upozoravaju na nužnost rebalanska proračuna i dubokih reformi.

Hrvatska tek sada pokreće konkretne antirecesijske mjere, godinu i pol nakon izbijanja krize u kojoj je 70.000 radnika ostalo bez posla i za koje je vrijeme iznos neplaćenih računa među tvrtkama skočio na 27 milijardi kuna, piše Večernji list. Na premijerku Kosor vrši se pritisak da se napokon smanji državna potrošnja i tako stvori prostor za smanjenje poreza i veću pomoć tvrtkama.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor sa 77 glasova Sabor izglasao rebalans proračuna, vladajuće podržao i Hrelja: "Ja sam ubrzivač procesa" Hrvatski sabor Četverosatno izjašnjavanje Vlada odbila sve amandmane o rebalansu proračuna oporbenih zastupnika i klubova, dolazi i do promjene u zastupničkim redovima

>> Prijedlog proračuna: 'Odricanje od svega bez čega možemo'

Večernji list piše kako je rebalans proračuna pitanje dana. Njime bi država trebala smanjiti socijalna prava i srezati bolnice i škole ukoliko ne želi podizati PDV na 25 posto. Najveći zagovornik reformi je Vladin savjetnik Borislav Škegro kojem podršku daje guverner HNB Željko Rohatinski koji je svjestan da država ne smije povećati ni javni ni vanjski dug jer će doći u poziciju u kakvoj je Grčka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene