Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjiti PDV, namete ili oboje?

Reakcije na Štromarovo gostovanje u Dnevniku Nove TV i komentar o smanjenju stope PDV-a mješovite

Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornog uređenja (Foto: Dnevnik.hr)
Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornog uređenja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornog uređenja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nakon izjave potpredsjednika Vlade Predraga Štormara u jučerašnjem Dnevniku Nove u kojoj je rekao kako nije isključivo za smanjenje PDV-a nego da treba razmisliti o smanjenju nameta na plaće te poreznom resterećenju poduzetnika - uslijedile su brojne reakcije.

Da nije ključno smanjenje opće stope PDV-a, slaže se i predsjednik HGK-a Luka Burilović, a uz rasterećenje plaća predlaže i smanjenje poreza na dobit.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 Neće dirati PDV Vlada je široke ruke: Zbog ovog poteza 46 milijuna eura manje godišnje u državnoj blagajni Predrag Štromar i Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr) Potpredsjednik Vlade u Dnevniku Nove TV Štromar: "Nisam isključivo za smanjenje PDV-a. Treba vidjeti je li pametnije smanjiti neke druge namete"

"Ja se slažem da moramo ići u daljnje rasterećenje plaća, dakle doprinosa i prireza. Time bi se povećali neto dohodci ljudi, što bi povećalo potrošnju, a to bi znatno utjecalo na rast BDP-a i samog gospodarstva. Dakle, nije samo u pitanju PDV, nije najključniji", ističe Burilović.

Ministar turizma najavio je dodatna smanjenja PDV-a u svom sektoru, dok je potpredsjednica Vlade Martina Dalić izbjegla o tome govoriti.

"Hotelijeri imaju u jednom dijelu 13 posto u smislu smještajnog kapaciteta. U onom dijelu pružanja usluga hrane u ugostiteljstvu nemaju, ali o tome vrlo ozbiljno razgovaramo. Mi o tome cijelo vrijeme razgovaramo i sigurno da ćemo na tome raditi", ističe ministar Capelli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene