Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAZOTKRIVANJE

Pogledajte majstorije Frke Petešića na rolama, otkrio kako je upozorio Plenkovića: "Premijeru, dogodit će se nešto stravično u Europi za dva mjeseca"

Aktualno Galerija Razotkrivanje Zvonimira Frke-Petešića - 9 Razotkrivanje Zvonimira Frke-Petešića - 9 Foto: DNEVNIK.hr Razotkrivanje Zvonimira Frke-Petešića - 8 Razotkrivanje Zvonimira Frke-Petešića - 8 Foto: DNEVNIK.hr Razotkrivanje Zvonimira Frke-Petešića - 7 Razotkrivanje Zvonimira Frke-Petešića - 7 Foto: DNEVNIK.hr Razotkrivanje Zvonimira Frke-Petešića - 6 Razotkrivanje Zvonimira Frke-Petešića - 6 Foto: DNEVNIK.hr +4 Razotkrivanje Zvonimira Frke-Petešića - 5 Galerija 1/9 >>
Razotkrivanje Dnevnika Nove TV u subotu je razotkrilo manje poznate detalje o šefu premijerova kabineta Zvonimiru Frki Petešiću.

Kakav je šef kabineta premijera Andreja Plenkovića? Zvonimir Frka Petešić pod povećalo javnosti došao je zbog podruma koji se renovirao zbog njegovih knjiga.

Reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Štrbac otkrio je gdje ih danas čuva, ali i još neke nepoznate detalje. Primjerice - koju taktiku koristi kad premijeru govori ono što on baš i ne želi čuti.

Rođen i odrastao u Parizu

Rođen je i odrastao u Parizu i iz tog mu je grada ostala ljubav prema rolanju.

"Tamo sam stalno bio na rolama, nikad nisam koristio auto. Sve sam obavljao na rolama. Ponekad sam išao i na posao u rolama, u odijelu. Izračunao sam da imam oko 40 tisuća kilometara na rolama", navodi Frka Petešić.

"Na službenim putovanjima uzmem role pa se provozam gradom kako bih vidio nešto više od dvorane za sastanke. Role su sa mnom proputovale New York, Aziju, Europu, Kanadu..." dodaje.

Pročitajte i ovo Podrum u vlasništvu državnih nekretnina - 4 Derutno zdanje puno vlage Podrumi za knjige i podrumi za - ljude. Ovako izgleda onaj u vlasništvu Državnih nekretnina u koji nije uloženo 417.000 kuna: "Na rubu sam živaca..."

Centar Zagreba, kaže, nije dobar za rolanje, a za odlaske autom kroz gradsku gužvu nekamo gdje će se rolati - nema vremena.

Premijer čuje, ali...

Kaže i kako je pratio što se događa prije nego što je stigla informacija o epidemiji koronavirusa.

"Ja sam to počeo pratiti desetak dana prije i jako brzo vidio na tablicama eksponencijalni rast. Upozorio sam premijera da će se dogoditi nešto stravično u Europi za dva mjeseca. Bio je jako zatečen, nije uopće razumio u tom trenutku o čemu govorim", pojasnio je.

Navodi da premijer čuje njegove savjete, no teško mu je procijeniti koliko ih sluša.

"On je čovjek koji voli čuti drugačije mišljenje, ali i kritiku", navodi i dodaje kako mu ponekad treba više vremena da nešto objasni premijeru.

"Tada mu napišem poruku. Ako mu počnem objašnjavati nadugo, moguće je da me prekine, pa ni ne dođem do kraja svoje elaboracije. Ponekad mu napišem sve što imam u poruci, znam da ne može prekinuti SMS", dodaje.

Plenković kaže da je Frka Petešić sjajan, ozbiljan, pouzdan i predan, a o tome tko koga više sluša, navodi - kako kad.

"Dobar je, fleksibilan je, da se uvjeriti u argumente druge strane. Kompatibilni smo, svatko na svoj način. Ja radim po danu, on po noći", dodaje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SNIMILA EKIPA DNEVNIKA NOVE TV Ulašteni podovi, WC i kupaonica: Pogledajte kako izgleda vjerojatno najskuplji podrum u Hrvatskoj

Na pitanje Frke Petešića zar on ne radi po danu, Plenković odgovara: "Radiš, ali ti imaš i ovu drugu smjenu."

Cijeli prilog pogledajte u videu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene