Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla reakcija SDP-a

Razgovarali smo s muškarcem koji je zakupio rijekepravde.hr: "Imao sam ozbiljan razgovor..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty / DNEVNIK.hr
Razgovarali smo s muškarcem koji je zakupio domenu rijekepravde.hr i nudi ju na prodaju.

Nakon što smo objavili da je netko zakupio domenu rijekepravde.hr – a "Rijeke pravde" je službeni naziv SDP-ove koalicije – pa ju ponudio na prodaju, kontaktirali smo anonimnog muškarca koji je napravio stranicu i dobili objašnjenje kako je do svega došlo.

"Ideja je došla još prošli tjedan, nakon što je Peđa izbacio teaser kampanju 'promjene dolaze', no htio sam biti siguran da će se vezati uz nju. No nakon što su se u SDP-u vezali uz ovaj slogan, bilo je samo pitanje provjere jesu li na vrijeme registrirali domene", objasnio je autor stranice rijekepravde.hr.

"Ovakve stvari se događaju svima. Velike organizacije u izvanrednim situacijama ne paze na detalje i standardni procesi često bivaju disruptirani. Ja sam samo uočio priliku i stavio novac na nju", dodao je.

Pročitajte i ovo Plakat SDSS-a Boris Malešević za DNEVNIK.hr Svi pričaju o plakatima SDSS-a, i Aleksandra Prijović postala dio kampanje: "Bit će još puno poruka, očekujem i negativne reakcije"

Stranicu je digao jučer i ističe da, s obzirom na to da su SDP i HDZ velike organizacije sa složenim sustavom donošenja odluka, nije bilo za očekivati da će ga kontaktirati iduće jutro, nego će im vjerojatno za to trebati nekoliko dana.

"No moram napomenuti da sam imao ozbiljan razgovor sa samim decision makerima jedne od preostalih opcija koji su stavili konkretnu ponudu na stol i čime bih multiplicirao ulaganje, no dogovor je da ponuda ostane na stolu dok se veliki igrači ne konsolidiraju. Ne mogu reći tko jer, je*iga, profesionalnost", otkrio je anonimni muškarac.

Stigla reakcija SDP-a

U SDP-u zakup stranice nije izazvao baš nikakvu reakciju ni interes jer, poručuju, njihov je fokus komunikacija s građanima putem društvenih mreža i na terenu, a, kažu, "web stranice su već pomalo passé".

Šef izborne kampanje SDP-a Tonči Restović za Hinu je rekao da ih zakup tih domena ne zanima niti im bilo što znači.

"Puno su nam važnije društvene mreže putem kojih s građanima već više od pola godine komuniciramo o politikama koje ćemo provoditi nakon dolaska na vlasti. Osim toga, već imamo platformu dostojanstvo.hr koja nam također služi u interakciji s građanima, a ostatak kampanje će se provoditi na terenu", poručio je.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović odluke predsjednika Milanović promaknuo troje brigadnih generala u general-bojnike

Restović ne vidi baš nikakvu dramu za svoju stranku ni za koaliciju oko zakupljivanja domene rijekepravde.hr, osim, što se, kaže, "netko dobro sjetio pa sad dva dana uveseljava javnost, a vjerojatno najviše sebe".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene