Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob policije i pravosuđa?

Sinovčić na slobodi, ravnatelj policije nezadovoljan podređenima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pomolu je novi sukob policije i pravosuđa. Puštanjem na slobodu zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića, sudac istrage izazvao je lavinu nezadovoljstva u policiji.

Državno odvjetništvo trebalo bi sutra donijeti odluku o žalbi, a šefovi policije nisu oduševljeni ni postupanjem svojih podređenih. Neuobičajen način privođenja Rene Sinovčića sucu istrage naljutio je prvog čovjeka policije. 'Kao glavni ravnatelj policije nisam sa time doista zadovoljan. Naime treba razlikovati kaznena djela iz lepeze uskočke nadležnosti i kaznenih dijela, dakle, iz neke redovne procedure', ističe Oliver Grbić, ravnatelj policije. Dok se neki osumnjičenici privode na glavni ulaz i s lisičinama na rukama. Poznati zadarski poduzetnik imao je poseban tretman. No posljedica neće biti zbog nepostojanja standardnog operativnog postupka.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Žena, ilustracija (Foto: Getty images) NAKON SKANDALA U ZADRU "Pravda za djevojčice" apelira: "Spirala nasilja nam neće donijeti pravdu. Nepravda se ne rješava nepravdom niti zlostavljanje zlostavljanjem"

'Na terenu vam je to otprilike prepušteno samoj procjeni ovlaštene službene osobe i rukovoditelja ustrojstvene jedinice koji vrši procjenu rizika. Dakle, kod privođenja da li će doći do mogućeg bijega, samoozljeđivanja ili kakve druge neželjene posljedice. Iako to ne žele i ne smiju reći javno, u policiji i državnom odvjetništvu nezadovoljni su što Sinovčić nije ostao iza rešetaka. Svjedoci još nisu ispitani. Policija ne želi potvrditi, ali i ne demantira da postoje i čvrsti video dokazi. Sudac ga je, unatoč svemu, nakon sat i pol pustio da se brani sa slobode', istaknuo je Grbić.

'Ako postoje čvrsti dokazi, naravno da će istražni sudac onda požuriti s ispitivanjem svjedoka i ako ocijeni da ga doista ti svjedoci terete, ako ima mjesta određivanju pritvora naravno da će donijeti rješenje o određivanju pritvora', rekla je Dijana Grancarić, glasnogovornica Županijskog suda u Zadru. No, i ne mora. Sudac odluke donosi autonomno, a zakon brani njihovo propitivanje. Državno odvjetništvo sutra će odlučiti o ulaganju žalbe na ovu odluku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene