Obavijesti Video Pretražite Navigacija
danas nije bilo nastave

I riječke škole zbrajaju štetu: "Zidovi su povukli vodu, na zadnjem katu su stradali parketi"

Stručnjaci kažu da od urbanih poplava, kakve su jučer pogodile Rijeku, ne postoji kvalitetna obrana, a s klimatskim promjenama koje su sve očitije bit će još više ovakvih katastrofa.

Zbog vode u prostorijama u četvrtak nisu radile mnoge riječke institucije, štete se ubrzano saniraju, a u jednoj školi, Građevinsko tehničkoj, nije održana nastava.

Iz Rijeke se uživo u Dnevnik Nove TV javio reporter Marko Balen koji je razgovarao s ravnateljem Građevinsko tehničke škole Borisom Petrovićem.

Nastava će se u petak održati jer su djelatnici čistili cijeli dan. Nadirala je podzemna voda, s krova su se slijevale bujice niz hodnike.

Je li bilo panike među djecom?

"Panike nije bilo dok je bilo nastave. Trudili smo se održati nastavu do kraja, no kako se pojačavalo u pet od osam učionica došlo je do prodora vode. Djeca su ostala do zadnjeg sata", kazao je ravnatelj i dodao kako su neki učenici ostali i pola sata duže u školi jer su čekali da se vani smiri situacija s vremenom.

Petrović kaže kako je još teško procijeniti štetu. "Podrum je bio u potpunosti pod vodom, on je u pločicama, zidovi su povukli vodu, na zadnjem katu su stradali parketi", kazao je ravnatelj.

Štete je bilo i u drugim školama i institucijama na riječkom području.

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena u Rijeci još se ne znaju razmjeri štete Strašni prizori u Rijeci nakon nezapamćenog nevremena: "Kiša je uništila strop Rektorata"

"Stječe se dojam da je kod nas najgora situacija", kazao je ravnatelj te dodao da je u kontaktu s osnivačem škole - Primorsko-goranskom županijom te rekao da "nekako rješavaju situaciju".

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene