457998
457998
457998
457998
457998

Ministri svjesni da će biti rezova, ali kažu da to neće umanjiti kvalitetu života

  • , 22.11.2016., 19:52
  • Autor:
  • komentara

"Uokvirit ćemo se u mogućnosti proračuna, s time da ćemo se svakako truditi da zadržimo standard naših korisnika", kazala je Nada Murganić, ministrica mladih i socijalne politike.

 
 
 
 
Barbara Štrbac o proračunu za 2017. (Video: Dnevnik Nove TV)
Barbara Štrbac o proračunu za 2017. (Video: Dnevnik Nove TV)

Vlada je cijelo popodne raspravljala o prijedlogu proračuna za iduću godinu. Reporterka Nove TV Barbara Štrbac kazala je kako jasno definiranih kontura još nema. "Svi s kojima sam razgovarala kazali su kako je ovo tek početak razgovora o tome. No, ministar Zdravko Marić kazao je da će država morati trošiti više nego ove godine, ali čvrsto vjeruje da će rashode uspjeti držati pod kontrolom. Dodao je i da vjeruje kako će deficit uspjeti održati unutar 2% BDP-a.

Premijer Andrej Plenković kazao je kako se nada da će Hrvatska u idućoj godini izaći iz procedure prekomjernog deficita. Ministri su svjesni da zahtjeve svojih resora moraju svesti u realne okvire, no isto tako svi nas uvjeravaju kako zbog toga ne bi trebali trpjeti građani, pogotovo ne one najosjetljivije skupine."

"Tricky i zanimljivo pitanje, bila je konstruktivna rasprava na temu sastanka koji smo održali sada", rekao je Zdravko Marić, ministar financija, na pitanje je li razgovor o proračunu bio konstruktivan.

"Svi moramo znati u RH da je nažalost medicina svake godine sve skuplja, a mi u Hrvatskoj nemamo više novca za izdvojiti nego izdvajamo sada, tako da će to biti jedno traženje, ali svakako ćemo pokušati zadržati razinu na istoj kvaliteti", kazao je Milan Kujundžić, ministar zdravstva.

"Uokvirit ćemo se u mogućnosti proračuna, s time da ćemo se svakako truditi da zadržimo standard naših korisnika", dometnula je Nada Murganić, ministrica mladih i socijalne politike.

"Svi smo realni u situaciji u kojoj jesmo. Ako se traži neki sukob - nema ih. Dapače, mislim da su svi bili vrlo, vrlo konstruktivni u raspravi, svi razumiju situaciju", rekao je Gari Capelli, ministar turizma.

Pred ministrima je još mnogo posla, mnogo usuglašavanja, a za sve to nemaju mnogo vremena. Naime, proračun bi se na dnevnom redu Vlade trebao naći 8. prosinca, a 15. prosinca bi trebao doći do Sabora.

Sve to treba još usuglasiti, to će biti prvi veliki test, pravi test ove Vlade, a nešto manji test imat će već u srijedu u Saboru, kada će se održati prvi aktualni sat ove Vlade. Kao što smo čuli, oporba se itekako priprema.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se