457989
457989
457989
457989
457989

Hoće li ministar Marić uspjeti zadržati trošenje pod kontrolom?

  • , 22.11.2016., 17:25
  • Autor:
  • komentara

U Banskim dvorima traju razgovori oko izrade proračuna za sljedeću godinu, koji bi Vlada trebala predstaviti na sjednici 8. prosinca.

 
 
 
 
Radi se proračun za 2017. (Video: Vijesti u 17 h)
Radi se proračun za 2017. (Video: Vijesti u 17 h)

Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će država ipak morati više trošiti nego ove godine, ali da će držati rashode pod kontrolom. Predviđa deficit unutar dva posto BDP-a.

Premijer Andrej Plenković je najavio da sljedeće godine žele izaći iz procedure prekomjernog deficita. Od ministra je već danas na poslovnom skupu izvoznika rektor Damir Boras tražio dodatne desetke milijuna kuna za sveučilište, no ministar Marić kaže da će uspjeti odoljeti takvim pritiscima i držati trošenje pod kontrolom. 

"Vidjeli ste me neki dan da radim sklekove, dakle radim na snazi i izdržljivosti, tako da hoću, naravno da hoću, ja osobno i cijela Vlada. Tako da budite sigurni da ćemo kao što smo i 2016., na vrlo ugodno i pozitivno, neću reći iznenađenje, ali na dojam svih skupa, jer 2016., ovi rezultati koje smo polučili su sjajni, a tako možete očekivati nastavak tih trendova i 2017. Ovo će biti prva godina da smo smanjili javni dug, a taj trend će se nastaviti i u 2017.", kazao je Marić.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se