Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičeni pobjegao

Rijeka: 'Oprosti nam, Aleksandre'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je raspisala tjeralicu za trećim osumnjičenim za brutalno ubojstvo studenta s Cresa, a Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je istražni zahtjev kojim se trojica osumnjičenih terete za njegovo ubojstvo.

200-tinjak Riječana okupilo se na Korzu i u 11 sati započelo mirni prosvjed koji je organizirala grupa osnovana na Facabooku pod imenom In memoriam...Alexandar Abramov. Pred okupljenim građanima progovorio je Marin Miočić-Stošić, čelnik riječke udruge Vox,  koji je pozvao da se ulože svi napori kako bi Rijeka postala bolji grad. Za riječ se javilo i nekoliko anonimnih građana koji su upozorili na alarmantno stanje u društvu. Pokrenuli su apel kojom žele pokazati gradskim ocima koliko ljudi želi mirnu Rijeku. Potpisivanje je trajalo do 14 sati, i u ta tri sata prikupljeno je 1.000 potpisa koji su predani zamjeniku gradonačelnika Rijeke Miroslavu Matešiću. Za sutra je najavljen marš od Lovrana do Crikvenice.

Pročitajte i ovo Slatine Policija istražuje Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati" Maltretiranje djevojke u Splitu Zbog videosnimke nasilja Tri maloljetnice i maloljetnik koji su zlostavljali djevojku i sve snimali pušteni na slobodu

Alexandar Abramov je u petak u noćnim satima pronađen u središtu Rijeke, kako pretučen leži u lokvi krvi od koje se i ugušio. Zbog brutalnog čina policija je privela dvojicu osumnjičenih, dok je treći, preko BiH pobjegao u Srbiju. Danas je za njim raspisana tjeralica. Radi se o Dušanu Cupaću, rođenom 1988. godine u Zadru. Policija moli građane da ukoliko imaju informacije o njemu o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj 92 ili 0800 0092.

>> Osumnjičeni za ubojstvo studenta zadržani u pritvoru

Nasilje je postao sve češći jezik mladih, a nerijetko obračuni imaju i smrti ishod. Grupa In memoriam...Alexandar Abramov, koja broji 14 915 članova, mirnim prosvjedom želi alarmirati odgovorne da spriječe takvo ponašanje, da postrože kazne kako se ovakve stvari više ne bi događale. Članovi grupe navode kako je Rijeka bila miran grad, grad slobode izražaja, tolerancije i multikulturalnosti. Pitaju se gdje su nestale te vrijednosti i navode da u ovakvoj Rijeci više ne žele živjeti.

Sva trojica napadača na Abramova terete se za ubojstvo

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je danas istražni zahtjev kojim se 21-godišnji Dušan Cupać, 24-godišnji Dario Savić i 21-godišnji Dario Cupać terete za ubojstvo studenta Aleksandra Abramova. Kako se navodi, njih su trojica na Trgu sv. Barbare u središtu Rijeke u petak oko 3,30 sati nakon svađe napali Abramova i izudarali ga šakama i nogama po glavi i tijelu te mu nanijeli ozljede od kojih je umro. Istražni sudac Županijskoga suda u Rijeci Valentin Ivanetić odlučio je da se pokrene istraga te da se dvojica uhićenika zadrže u pritvoru još 30 dana zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i zbog posebno teških okolnosti djela. Obojica su ispitana, Dario Cupać iznio je obranu, a Dario Savić branio se šutnjom. Policija je raspisala međunarodnu tjeralicu za odbjeglim Dušanom Cupaćem koji je, po dosadašnjim policijskim spoznajama, pobjegao preko BiH u Srbiju, odakle je i došao u Rijeku 2007. godine. Ima dvojno državljanstvo, Hrvatske i Srbije, pa i kada ga srpska policija locira, upitnu je da li će ga izručiti hrvatskim vlastima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene