Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovar: Toth i Žulj napustili HSP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član Poglavarstva grada Vukovara Nikola Toth i vijećnik vukovarskog Gradskog vijeća Ivica Žulj podnijeli su danas ostavke na sve stranačke dužnosti u Hrvatskoj stranci prava (HSP) te zatražili brisanje iz registra članova stranke.

Obrazlažući razloge napuštanja HSP-a, Nikola Toth je u priopćenju za javnost naveo kako je "djelujući kroz i za stranku došao do razočaravajuće i neprihvatljive spoznaje da interes HSP-a za Vukovar počinje deklaracijama a završava polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna očekuju 8 mandata Most predao izborne liste: "Vaš glas je kod nas siguran, znate da vas nećemo prevariti" Slika nije dostupna predali listu DIP-u Lista ''nepotrošenih ljudi'': NHR i HSP predstavili zajedničke kandidate za izbore za Europski parlament

>> Ostavke u HSP-u: Tadić i Rožić napustili stranku

"Dosljednost, nepokolebljivost, ustrajnost i ukorijenjenost u
hrvatski narod bili su snaga Hrvatske stranke prava, snaga koja je morala preporoditi Vukovar a potom mogla voditi našu državu. Vodstvo stranke odustalo je od tih načela, a njihov primjer slijede i lokalni dužnosnici Vukovarsko-srijemske županije", ustvrdio je, uz ostalo, Nikola Toth u priopćenju.

I gradski vijećnik Ivica Žulj je u priopćenju za javnost ocijenio da je Vukovar na margini stranačkih interesa.

"Osobno, kao građanin Vukovara, a posebice kao vijećnik koji je preuzeo obvezu prema biračima-sugrađanima, ne dopuštam i ne prihvaćam marginalizaciju Vukovara, te u njoj ne želim sudjelovati", navodi Ivica Žulj, obrazlažući razloge napuštanja HSP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene