Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeđao kolege

VIDEO Pogledajte Raosov ispad u PEN-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Književnik Predrag Raos napravio je pravi metež na nesuđenoj press konferenciji u prostorijama Hrvatskog P.E.N. centra.

Književnik Predrag Raos izazvao je u četvrtak incident u kojem je upotrijebio i sprej sa suzavcem u prostorijama Hrvatskog P.E.N. centra gdje je ta književna udruga na konferenciji za novinare namjeravala pozvati da se glasa protiv na nedjeljnom referendumu o braku.

Pročitajte i ovo Prizori na ulicama 16 ljudi ubijeno Izvanredno stanje u još jednoj zemlji! Na ulicama neredi, pljačke, ima mrtvih Evakuacija škole u Novom Pazaru Počinitelj brzo otkriven Evakuirane dvije srednje škole u susjedstvu: ''Učenici i nastavnici su prijavili da je bačeno nešto što izaziva jak kašalj''

Zastupnik HDZ-a: Svatko će normalan u nedjelju glasati 'ZA', Bandić: Ispričajte se građanima

Raos je došao u prostoriju gdje se trebala održati konferencija za novinare i ušao u verbalni sukob s predstavnicima pisaca koji su na presici namjeravali dati podršku glasanju protiv na referendumu o braku.

Protiveći se takvoj namjeri Raos je svojim nastupom onemogućio održavanje konferencije. Nakon što su ga organizatori bezuspješno probali nagovoriti da napusti prostoriju, odlučeno je da se pisci povuku i u predvorju obrate novinarima.

Prilikom davanja izjava ponovno se pojavio Raos i sprejom sa suzavcem pošpricao jednu službenicu P.E.N. centra. Žena je počela vrištati i jaukati, netko je povikao da Raos ima suzavac, nastao je metež, nakon čega su svi izašli na ulicu ispred zgrade. Ženi je liječnička pomoć pružena u zagrebačkoj bolnici Sestara Milosrdnica.

Raosa će zagrebačka policija prekršajno prijaviti zbog kršenja Zakona o oružju te remećenja javnog reda i mira. Policija je izvijestila da 63-godišnjaka obrađuje zbog prekršaja koji se sankcioniraju prema zakonima o oružju te o javnom redu i miru.

Iako nije potrebna dozvola za nošenje i nabavu spreja, zabranjena je njegova uporaba na javnim mjestima te prostorima gdje se može dovesti u pitanje nečija sigurnost.

U zagrebačkoj policiji kažu da će Raosa tijekom večeri odvesti dežurnom prekršajnom sucu kako bi odgovarao za današnji incident. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene