Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ostojić: Hrvatska je dokazala da je dokazala da je humana i civilizirana država

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u utorak, komentirajući izjavu njemačkog ministra unutarnjih poslova o mogućem vraćanju izbjeglica u Sloveniju i Hrvatsku, da je Hrvatska pristupom prema izbjeglicama dokazala da je humana i civilizirana država za razliku od država iz kojih izbjeglice dolaze.

"Tehnički je to nemoguće izvesti jer prije toga morate otići u neke druge europske zemlje, koje još uvijek nisu Grčka. Prvo trebate u Austriju i Mađarsku, pa tek onda možete doći do Hrvatske, ali dogovor već postoji", rekao je Ostojić dodajući kako je Hrvatska i dalje spremna prihvatiti 1650 ljudi, prema planu koji je EU dogovorio oko relokacije izbjeglica iz Sirije.

Pročitajte i ovo Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer" Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu

Povjerenik za migracije Hrvatskoj: 'Ako trebate pomoć, imate je'

Prihvatni centar u Opatovcu, u koji već više od dvadeset dana neprestano pristižu izbjeglice na putu do zapadnoeuropskih zemalja, posjetili su veleposlanici Kanade, Japana, Irske, Švedske i Slovenije koji su se upoznali s funkcioniranjem centra i tamošnjih službi, kao i uvjetima u kojima u šatorskom naselju borave izbjeglice.

Djecu u prihvatnom centru posjetom su razveselili klaunovi doktori, članovi udruge "Crveni nosevi", koja humorom pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni i pate.

Po podacima MUP-a, u Hrvatsku je od početka izbjegličke krize, 16. rujna, ušlo 121.763 izbjeglice. Samo od ponoći do 12 sati u Hrvatsku je kod Bapske i Tovarnika ušlo 3654 izbjeglica, a tijekom ponedjeljka njih 6338. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene