Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KURIKULARNA REFORMA

Premijer presjekao čvor: Radovan Fuchs imenovan posebnim savjetnikom za provedbu kurikularne reforme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radovan Fuchs bio je ministar obrazovanja u Vladi Jadranke Kosor, a na mjesto posebnog savjetnika premijera za provedbu kurikularne reforme izabran je izravno, dok će natječaj koji je bio proveden, a na kojem je najviše bodova dobio Matko Glunčić, biti poništen.

Bivši ministar obrazovanja Radovan Fuchs imenovan je za posebnog savjetnika premijera za provedbu kurikularne reforme, potvrdio je reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Brkić Tomljenović u telefonskom razgovoru sam Fuchs.

Pročitajte i ovo Bojan Glavašević "kad smo kod elektabilnosti" Glavašević bocnuo Plenkovića: "Hej Andrej, jesi li mu čestitao? Ima više glasova od tebe" Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića

Premijer Andrej Plenković u neformalnom je razgovoru kazao reporteru Dnevnika Nove TV Mislavu Bagi kako je u tijeku sastanak Posebnog stručnog povjerenstva, čiji bi članovi trebali poništiti natječaj za voditelja ERS-a na kojem je najviše bodova dobio Matko Glunčić.

Imenovanju Glunčića usprotivila se ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, zbog njegova opetovanog javnog izražavanja neslaganja s kurikularnom reformom, što je dovelo i do – očito kratkotrajnog – zatezanja odnosa unutar vladajuće koalicije, između HDZ-a i HNS-a.

Radovan Fuchs je osnovnu školu i tri razreda srednje škole završio u Istočnom Berlinu, a fakultetsko obrazovanje stekao je u Zagrebu. Po struci je veterinar, a akademski stupanj doktora znanosti iz područja toksikologije i farmakologije stekao je u Biomedicinskom centru Sveučilišta u Uppsali.

U struci je radio od 1980. do 1993. kao istraživač i voditelj na Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada, na koji se i vratio nakon odlaska iz Ministarstva obrazovanja 2011.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene