Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglasio se

Radovan Dobronić o smjeni sudaca Kosa i Mrčele: "Bili su agresivni, onemogućili su raspravu"

Radovan Dobronić
Radovan Dobronić Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić obratit će se javnosti nakon što je u četvrtak smijenio suce Damira Kosa te Marina Mrčelu.

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić obraća se javnosti nakon što je u četvrtak smijenio suca Damira Kosa i Marina Mrčelu, šefa Odjela za praćenje Europskih propisa i sudske prakse sudova pri Vijeću Europe i Europske unije.

Poručio je kako smjena sudaca neće ni na koji način ugroziti rad Vrhovnog suda.

"To je bila reakcija na ponašanje i govor na skupu za koje sam ocijenio da su ispod razine koja se očekuje za jednog od sudaca Vrhovnog suda. Suci su onemogućili raspravu zbog koje je okrugli stol bio sazvan", pojasnio je Dobronić.

Usporedimo li se s drugim članicama Europske unije, rekao je Dobronić, imamo lošiju situaciju po pitanju regulacije. On je naime, na okruglom stolu, problematizirao rad sudaca "u fušu" i tužbe protiv medija.

Pročitajte i ovo Radovan Dobronić neprihvatljive izjave Dobronić smijenio suce Kosa i Mrčelu s dužnosti šefova odjela: "Nisam imao drugog izbora"

Pročitajte i ovo Pobjegao pravosudnoj policiji - 3 ISTRAGA U TIJEKU Zapanjujuće scene u Zagrebu: Pritvorenik pobjegao pravosudnoj policiji nakon ročišta

"Svako rješenje bilo bi bolje od onog koje imamo sada", poručio je Dobronić te je dodao kako je htio da se donese rješenje koje bi bilo kompromis svih, ali i da je izostala konstruktivna rasprava.

Dobronić je rekao kako su poziv na skup dobili svi suci Vrhovnog suda te da su puno agilniji bili oni koji su protiv i koji su se opirali samoj mogućnosti rasprave o temi skupa.

Rekao je Dobronić i kako se ne radi o osobnom sukobu te da s većinom sudaca ima vrlo korektne odnose.

"Ovo je stvar dvojice sudaca. Imaju prava i obveze, moraju se tako ponašati. Nema veze s osobnim sukobom. Oni ne žele prihvatiti ni minimum promjena", rekao je Dobronić.

Osvrnuvši se još jednom na spomenutu raspravu, Dobronić je rekao kako je napravio ono što smatra da je u interesu suda.

"Problem je i u jednom i u drugom. U svom su nastupu bili izrazito agresivni i izokretali smisao onog što sam rekao i što predlažem", poručio je Dobronić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene