Obavijesti Video Pretražite Navigacija

"Radnik s najnižom plaćom dnevno prima 58, a Ivica Mudrinić 4996 kuna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ana Knežević je na konferenciji za novinare povodom radničkih prosvjeda najavljenih za 12. travnja u Zagrebu, rekla da je prosječna plaća u Hrvatskoj samo 26,5 posto europske plaće, a da s druge strane cijene u Hrvatskoj dostižu 70 posto europskih.

Zato tražimo da plaće prate troškove života, tražimo da se ograniči rad na određeno vrijeme, te mirovinsku i zdravstvenu reformu, rekla je Knežević, govoreći danas u Zadru o razlozima sindikalnog prosvjeda u travnju.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Pregovori oko plaća Loša situacija Traže veću osnovicu plaća, učitelj priznao: "Da me netko pita bih li opet odabrao tu profesiju, mislim da ne bih"

"Izračunali smo da radnik s najnižom plaćom u Hrvatskoj prima 58 kuna dnevno, saborski zastupnici 480 kuna dnevno, a predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma Ivica Mudrinić 4996 kuna dnevno", izjavila je Knežević.

Kako je rekla, Mudrinić prima dnevno više nego dva radnika s minimalnom plaćom mjesečno.

Ne treba više ništa objašnjavati zašto treba ići u prosvjed, rekla je predsjednica SSSH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene